Bill Gates'ten Elon Musk'a sert sözler: 'Dünyanın en zengini, en fakir çocukları öldürüyor'
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Mayıs 9 2025
Paylaş
X Post
Dünyanın en zengin insanlarından Bill Gates ile Elon Musk arasında feci bir kriz patlak verdi. Gates, Elon Musk'ın ABD'deki yardım bütçesini kesmesine ateş püskürüp "Dünyanın en zengin adamı, dünyanın en yoksul çocuklarını öldürüyor" dedi.
Microsoft'un kurucusu Bill Gates, ABD ve dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerini paylaşmaya devam ediyor. Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Gates, son olarak Financial Times'a konuştu. Ünlü milyarder, teknoloji milyarderi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanlarından olan Elon Musk'a sert sözlerle yüklendi.
ABD'deki yardım bütçesini kesme kararı alarak tepki çeken Elon Musk'ı eleştiren Gates, "Musk, dünyadaki en yoksul çocukları öldürüyor. Bütçede kesinti yapmasıyla gıda ve ilaçlar depolarda çürüyecek. Bu yüzden de kızamık, HIV ve çocuk felci gibi hastalıklar yeniden yayılacak" diye konuştu.
'EN ZENGİN EN YOKSULU ÖLDÜRÜYOR'
"Dünyanın en zengin adamı, dünyanın en yoksul çocuklarını öldürüyor" diyen Bill Gates, Elon Musk'ın İsrail saldırıları altındaki Gazze'de ve Mozambik'te hastane inşa edilmesini engellediğini ve Mozambik'te engellenen bu hastanenin annelerden bebeklere HIV bulaşmasına karşı çalıştığını ifade etti.
Emekli olduktan sonra kendisini hayır işlerine adayan ve servetinin çoğunu bağışlayan Bill Gates, gelecek 20 yıl içinde de tüm mal varlığını hayır işlerine harcayacağını, vakfının ise 2045'te kapılarını kapatacağını açıkladı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Finans devi bayram tatilinde yüzde 55 kârı cebine koydu, Türkiye'den çekildi2.İran: Trump, diplomasiye üçüncü kez ihanet ediyor3.CHP'de iki bayramlaşma: Özel ve Kılıçdaroğlu neler söyledi?4.Yandaş gazeteciden 'Mansur Yavaş' hakkında tehdit gibi sözler: 'Ona geçmiş olsun'5.Bitmeyen koşu ile huzur arasında
6.Üst üste ikinci kez: Şampiyonlar Ligi'nde zafer PSG'nin7.İkinci fıtratı kazanma8.ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Tom Barrack Suriye konusunda 'merkezi muhatap'9.Denizli'de bariyerlere çarpan yolcu otobüsü alev aldı: Biri bebek 8 ölü, 33 yaralı10.Özgür Özel’e ‘çelenk’ engeli: mozoleye sokulmadı, personel ‘yazıya’ müdahale etti

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN

NURULLAH KAYA

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN
ÇOK OKUNAN HABERLER












