CHP'ye kayyım tartışmasında flaş gelişme: Mahkeme 'esastan' reddetti, kayyım boşa düştü
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Eylül 11 2025
Paylaş
X Post
Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP İstanbul İl Kongresi’nin iptali davasını esastan reddetti. Gürsel Tekin, kongrenin iptal edilmesi kararı alınması sonrasında 2 Eylül’de CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyım olarak atanmıştı.
Ankara’daki mahkeme, CHP İstanbul İl Kongresi’nin iptalini isteyen davayı esastan reddetti. Yani mahkeme iddiaları değerlendirdi ve kongrenin iptalinin gerekmediğine karar verdi. Hukukçulara ve CHP’li yöneticilere göre bu, 8 Ekim 2023’te Özgür Çelik’in seçildiği kongrenin meşru olduğu anlamına geliyor.
CHP’li Gükhan Günaydın alınan yeni kararla usulsüzce verilen iptal kararının ortadan kalktığını belirterek, “İstanbul 45. Asliye’nin aldığı karar ortadan kalkmıştır. Hukuken artık bir kayyım kararı yoktur!” ifadelerini kullandı.
Karara ilişkin Halk TV’ye değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci ise “İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin haksız ve usulsüz vermiş olduğu kayyıma ilişkin tedbir kararı kendiliğinden kalkmış oldu. Şimdi İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin resen bu kararı kaldırması lazım. Bu da şu demek; aslında İstanbul İl Kongresi’nin herhangi bir sıkıntı olmadığı, her şeyin usulüne uygun olduğu, her şeyin şeffaf olduğu ve ‘bir şaibe olmadığı’ Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından tespit edildi.” ifadelerini kullandı.
Karar bağlayıcı
Kararın İstanbul’u bağlayıp bağlamayacağı şeklindeki soruya Çiftci, “Elbette bağlayacak. Tedbir kararı bir geçici önlem. Burada esastan verilmiş bir karar var. Yani ‘yargılamayı yaptım, delilleri topladım ve bu davayı kabul etmeme yönelik bir delil bulamadım’ diyor esastan. Esastan verilmiş bir karar, başka bir yetkisiz mahkemenin hem de vermiş olduğu tedbir kararını kaldırır ortadan. Kendisine geçici heyet diyen kayyumun görevi şu an itibarıyla yok sayılıyor. Olmayacak bir görev halinde şu an.” karşılığını verdi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kapatılan maden ocağı yeniden kaçak olarak açıldı: Göçükte 1 işçi öldü2.Hakimin telefonuna ‘Daltonlar’ imzalı tehdit: “Sülalendeki erkekleri alacağız”3.İmamoğlu’ndan iktidara rest: “Hesabınız baskın seçimse, hesabı gençler soracak”4.Gülistan Doku cinayetinde kullanıldığından şüphelenilen 5 araç Ankara'ya gönderildi5.DSÖ, Kongo’daki Ebola salgını için acil durum ilan etti
6.Amerika odağını Kübaya'mı kaydırıyor? Askeri harekat mı geliyor?7.“PKK’ya çözüm varsa KHK'lıya da çözüm olmalı''8.Putin büyük bir heyetle Pekin’de: Çin'le 40 anlaşma imzalanacak9.Miami’de ‘ikinci Reza Zarrab’ davası: 'ABD, Ankara’ya karşı koz olarak kullanacak'10.ROK'tan eski eşine nafaka manevrası!

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

CUMA KARAMAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kapatılan maden ocağı yeniden kaçak olarak açıldı:...

Hakimin telefonuna ‘Daltonlar’ imzalı tehdit: “Sül...

İmamoğlu’ndan iktidara rest: “Hesabınız baskın seç...

Gülistan Doku cinayetinde kullanıldığından şüphele...

DSÖ, Kongo’daki Ebola salgını için acil durum ilan...







