"CHP'yi salın" tartışması büyüyor: Deniz Göktaş cezaevinden avukatlarına da aynı ifadeyi doğruladı

Tutuklanan Komedyen Deniz Göktaş’ın Kemal Kılıçdaroğlu’na “CHP”yi salın” deyip demediği konusunun tartışma yaratması üzerine Göktaş’ın avukatları cezaevi ziyaretinde Göktaş’a bu ifadeleri kullanıp kullanmadığını sordu. Avukatların aktardığı bilgiye göre Göktaş, Kılıçdaroğlu’na “CHP”yi salın” dediğini teyit etti.
Stand-up gösterisinde kullandığı ifadeler nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan komedyen Deniz Göktaş, dün yurt dışı seyahatinden Türkiye’ye döndü. Göktaş, havalimanında pasaport kontrolü sırasında gözaltına alındı. Ters kelepçeli fotoğrafı gündem olan ve tepki çeken Göktaş, Çağlayan Adliyesi’nde ifade verdi. Göktaş, sevk edildiği hâkimlik tarafından tutuklandı. Gazeteci Barış Pehlivan, tutuklama kararı ardından Göktaş’ın avukatı Metin Aslan ile konuştuğunu aktardı. Kılıçdaroğlu’nun Göktaş’ı ziyaretini de aktaran Aslan, “Kendisiyle görüşen Kılıçdaroğlu’na ‘CHP’yi salın’ dedi” ifadelerini kullandı.
KILIÇADROĞLU EKİBİ YALANLADI
Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Atakan Sönmez ise Pehlivan’ı alıntılayarak, “Görüşme esnasında böyle bir cümle kurulmamıştır. Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Göktaş’la görüşerek destek verdi” açıklaması yaptı.
Gazeteci Gökhan Hacır da Kılıçdaroğlu ile görüştünü söyleyerek şunları yazdı: “Az önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla konuştum. Komedyen Göktaş’la Çağlayan adliyesinde kısa bir görüşme fırsatı bulduğunu anlattı
Komedyen Göktaş’ın kendisine ‘CHP’yi salın’ şeklinde bir cümlesinin olup olmadığını sordum. Kılıçdaroğlu, ne doğrudan ne de dolaylı böyle bir cümlenin geçmediğini söyledi. CHP Genel Başkanı, komedyen Göktaş’ın tutuklanmasından duyduğu üzüntüyü de dile getirdi.”
AVUKATLARDAN AÇIKLAMA: CHP’Yİ SALIN DEDİ
Tartışmaların ardından Deniz Göktaş’ın avukatları tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Gazeteci Barış Pehlivan, bugün sosyal medya hesabından, Deniz Göktaş’ın avukatıyla yaptığı görüşmeye dayanarak iki bilgi paylaştı: Göktaş’ın tutuklama sonrası “Neşemizi çalamayacaklar” dediğini ve Kemal Kılıçdaroğlu’na da “CHP’yi salın” ifadelerini kullandığını aktardı.
Ancak daha sonra, şu anda tutuklu bulunduğu Karatepe Cezaevi’nde Deniz Göktaş’ı ziyaret eden avukatları aracılığıyla kamuoyuna aktarılan bilgiye göre Göktaş, Kemal Kılıçdaroğlu’na “CHP’yi salın” dediğini teyit etti.”
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

TÜRKMEN TERZİ

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

Ahmetler göreve iade edilmedi! Kayyımın süresi yin...

Boğaziçi’nde fotoğraf protestosu: Mezun kartı ipta...

Özgür Özel: “Ya bu kara düzene kul olacağız ya da ...

SDÜ Tıp Fakültesinde sınav sorularının satıldığı i...

Figen Çalıkuşu, 10 yıldır cezaevindeki kursiyer te...






