'Fırat'ın batısından Halep'e insani koridor sekiz saat açık kalacak'

Suriye'de Şam'a bağlı ordu "kapalı askeri bölge" ilan ettiği Fırat'ın batısından sivillerin tahliyesi için insani koridor açıldığını duyurdu.
Yerel saatle sabah 09.00'da açılan koridor, akşam 17.00'de kapanacak.
Buna göre tahliyelerin, Deyr Hafir kasabasını Halep'e bağlayan M15 karayolu üzerindeki Hamime köyü üzerinden sağlanması planlanıyor.
Anadolu Ajansı, Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) Deyr Hafir'de sivillerin, insani koridoru kullanarak bölgeden ayrılmasına "silah zoruyla engel olduğunu" yazdı.
SDG'den bu iddiaya yanıt gelmedi.
Deyr Hafir, Halep ile Rakka vilayetini birbirine bağlayan stratejik bir güzergah üzerinde yer alıyor ve daha önce iki taraf arasında çatışmalara sahne olmuştu.
Erdoğan: Halep'teki gelişmeler 'tarihi bir fırsat sundu'
Ordu, 13 Ocak'ta Halep'in doğusundaki Deyr Hafir, Meskene, Babiri ve Kavas bölgelerini "kapalı askeri bölge" ilan etmişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN


Mansur Yavaş AKP'ye mi Geçiyor? İşaret Edilen Büyü...

Bahçeli'den Siyasette Şok İmralı Çıkışı: "Öcalan'a...

Erdoğan'an Beklenmedik Fon Soygunu tepkisi! Sosyal...

Tutuklu gazeteciden cezaevi çığlığı!

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ile İlişkisi Ortaya Çıkan 2...







