Fransa'da sokağa çıkma yasağı başladı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Ekim 18 2020
Paylaş
X Post
Fransa'da Kovid-19 salgınında günlük vaka sayısının artmasından dolayı kararlaştırılan sokağa çıkma yasağının başlaması nedeniyle sokaklar boşaldı.
Fransa'nın başkenti Paris'in gün boyunca kalabalık olan sokakları, yasağın başlama saatlerine yakın tenhalaşmaya başladı. Paris sakinleri, yasağın başladığı saat 21.00 itibarıyla evlerine dönmek için koşuşturdu.
Yasağın başlamasının ardından, sokaklarda en çok evsizler, göçmenler ve temizlik görevlileri göze çarptı.
Sokağa çıkma yasağına uyulması için, belediye güvenlik görevlilerinin yanı sıra hükümet 12 bin polis ve jandarma görevlendirildi.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında sokağa çıkmayı yasaklayan uygulama, Paris ve çevresinde, Grenoble, Lille, Lyon, Aix-en-Provence, Marsilya, Rouen, Toulouse ve Montpellier kentlerinde 4 hafta süreliğine yürürlüğe girdi.
Ülkede, dün açıklanan 32 bin 427 yeni vakayla, salgının başlangıcından bu yana ülkede ve Avrupa’da en yüksek günlük vaka sayısı kaydedildi. 90 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybı 33 bin 392'ye yükseldi.
Kovid-19 testlerinin pozitif çıkma oranı ise yüzde 13,1'e ulaştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ahmedinejad suikasttan sağ kurtuldu2.Trump’tan itiraf: İsrail’i saldırmaya ben zorladım3.Hamaney’in halefi seçilirken oylama sırasında “Uzmanlar Meclisi” vuruldu4.Kara Kuvvetleri personeline nefret operasyonu: Çok sayıda gözaltı var5.İstanbul'da dehşet: 17 yaşındaki zanlı Fatma Nur öğretmeni sınıfta katletti
6.Fatma Nur Öğretmen'in katili tutuklandı!7.İmamoğlu'nun kayınbiraderinden alınan saç ve tırnak numuneleri de temiz çıktı8.Time to Help'ten zekat, fitre ve sadaka kampanyası9.Flaş iddia: Suudi Arabistan ve Katar, ülkelerinde saldırı planlayan MOSSAD ajanları yakaladı10.Uzmanından altın hatırlatması: Yeniden yükselişler görülecek

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER









