Gazze'de geçici ateşkes: 4 ülke anlaştı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Şubat 25 2024
Paylaş
X Post
Hamas ve İsrail arasında, ateşkes ve esir takasına ilişkin yeni gelişmeler yaşanıyor.
Hamas ve İsrail arasında, ateşkes ve esir takasına ilişkin yeni gelişmeler yaşanıyor. 142 gündür silah seslerinin durmadığı Gazze Şeridi'nde 6 haftalık "aşamalı" bir ateşkes olacağı iddia edildi. Mısır basını ise Doha'da ateşkes müzakerelerinin yeniden başladığını duyurdu. Öte yandan İsrail Başbakanı Netanyahu, "Hepimiz rehine anlaşması üzerinde çalışıyoruz. Anlaşmaya varıp varamayacağımızı söyleyemem" açıklamasını yaptı. Son olarak Beyaz Saray, "I·srail, Mısır, Katar ve ABD, geçici ateşkes için rehine anlaşmasının temel hatları konusunda anlaştı" dedi.
Hamas ile İsrail arasında, arabulucuların müzakere ettiği Gazze Şeridi'nde ateşkes ve karşılıklı esir takası konusunda art arda açıklamalar yapılıyor.
Arapça yayın yapan Londra merkezli Şark el-Avsat'ın Filistinli kaynaklara dayandırdığı haberde, taraflar arasında Paris'te taslağı oluşturulan uzlaşıya göre ateşkesin ilk aşamada 6 hafta süreyle devreye gireceği bildirildi.
Ateşkesin birinci aşamasında, Gazze Şeridi'ndeki 35 kadar İsrailli rehine serbest bırakılacak, İsrail hapishanelerindeki yüzlerce Filistinli esir de salıverilecek.
Taraflar arasında "karşılıklı serbest bırakılacak esir listeleri, İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyinden çekilmesi, Filistinlilerin buraya yeniden dönmesi, savaşın kesin biçimde sonlanması" gibi konular, anlaşmanın ikinci ve üçüncü aşaması için yeniden müzakere edilecek.
İsrail devlet televizyonu KAN ise İsrail ordusunun "çatışmalara ara vermeye hazır olduğunu", bu süreyi "sahadaki güçlerin takviyesi, tedarik, Gazze'nin kuzeyi ve güneyine saldırıya hazırlık olarak" kullanacağını bildirdi.
İsrail'den yayın yapan Kanal 12 televizyonu, ateşkes müzakerelerinin ilerleyen günlerde Kahire ya da Doha'da bir anlaşmayla sonuçlanabileceğini ve ramazan ayında uygulamaya girebileceğini aktardı.
Ayrıca İsrail gazetesi Yedioth Ahranot'un bildirdiğine göre, Tel Aviv yö
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İşte ‘Şaban Yasak’ kararının tam çevirisi ve güncel dilekçe örnekleri2.Khan: “Avrupa ülkeleri sürgündeki Türk gazetecileri korumalı”3.AKP'ye geçeceği iddia ediliyordu kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi4.İmamoğlu: “Mücadelemiz, milli mücadeleye dönüşmüştür”5.MHP'le Semih Yalçın Bülent Arınç'a sert çıkarken 'soykırım'ı savundu!
6.Cep telefonları cep yakacak! Zam kapıda!7.Akbelen Ormanı savunucusu Esra Işık için tahliye...8.Halk TV patronu Cafer Mahiroğlu ekran yüzlerinin ayrılıkları sonrası pişmanlığını açıkladı!9.Bir kestaneden öbür kestaneye10.İmamoğlu: 'Türkiye’nin beka sorunu hâline gelen Adalet Bakanı’na dair Cumhurbaşkanı’nı ve Bahçeli’yi uyarıyorum'

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

HÜSEYİN ODABAŞI

KADİR GÜRCAN

CUMA KARAMAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

İşte ‘Şaban Yasak’ kararının tam çevirisi ve günce...

Khan: “Avrupa ülkeleri sürgündeki Türk gazeteciler...

AKP'ye geçeceği iddia ediliyordu kesin ihraç taleb...

İmamoğlu: “Mücadelemiz, milli mücadeleye dönüşmüşt...

MHP'le Semih Yalçın Bülent Arınç'a sert çıkarken '...







