Gazze'deki görev gücüne Türkiye de katılıyor: İsrailli rehinelerin cesetleri aranacak
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ekim 9 2025
Paylaş
X Post
Türkiye’nin Gazze Şeridi'nde İsrailli rehinelerin cesetlerinin yerinin tespit edilmesine yardımcı olacak uluslararası görev gücüne katılacağı öğrenildi. Görev gücünde Türkiye'nin yanı sıra arabuluculardan Katar ile Mısır ve ABD, İsrail de olacak. Gelişmeyi dış basından kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan da resmen açıkladı.
İsrail merkezli Yedioth Ahronoth’un haberine göre, görev gücünde İsrail, ABD, Mısır, Katar ve Türkiye yer alacak. Türkiye, daha önce ulaşılamayan rehinelerin bulunduğu bölgelerle iletişim kurduğunu söylemişti.
Öğrenilene göre bahsi geçen görev gücüne, İsrail-Hamas dolaylı müzakerelerine aracılık eden ülkelerin hepsi katılacak. Grup Türkiye, ABD, İsrail, Katar ve Mısırlı görevlilerden oluşacak.
İKİ FARKLI KAYNAK İDDİA ETTİ
Bahsi geçen görev gücü ve gerçekleştirmesi planlanan, Gazze'de ölen ancak cesedine henüz ulaşılamayan İsrailli rehinelerin bulunması görevi, İsrail basınının yanı sıra haber ajansı Reuters tarafından da haberleştirildi.
Ateşkes resmen imzalanmıştı: İsrail Gazze'ye yine saldırdı Ateşkes resmen imzalanmıştı: İsrail Gazze'ye yine saldırdı
ERDOĞAN DA AÇIKLADI
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da iddiaların gündeme gelmesinden kısa br süre sonra Türkiye'nin ABD, İsrail ve diğer arabulucu ülkelerle birlikte Gazze için görev gücüne katılacağını açıkladı.
"Acil kapsamlı insani yardımların Gazze'ye ulaştırılması, rehine ve mahkumların takası, İsrail'in saldırılarını derhal durdurması büyük önem arz ediyor. Gazze'nin tekrar ayağa kaldırılabilmesi için uluslararası toplumla birlikte yeniden imar faaliyetlerine destek olacağız. Biz anlaşmanın mutabık kalınan maddelerinin harfiyen uygulanmasını harfiyen takip edeceğiz. Anlaşmanın sahadaki uygulamalarını takip edecek görev gücünde, Türkiye olarak inşallah biz de yer alacağız. Amacımız soykırımın durması ve bölgeye huzurun bir an evvel gelmesidir. Gazzeli kardeşlerimiz dünyada huzuru, barışı, güvenliği en fazla hak eden millettir."
NE OLMUŞTU
Mısır'ın Şarm el Şeyh kentinde İsrail ve Hamas arasında, Türkiye, Mısır ve Katar
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ölü sayısı 3 bin 500'e dayandı: Tedavisi olmayan Ebola salgını korkutuyor!2.Mersin limanındaki gemide 350 kg uyuşturucu ele geçirildi3.Almanya ekonomisi kara günleri geride mi bıraktı? Ekonomide son yılların en iyi verileri geldi4.Kurtlar Vadisi senaristleri ifade vermeye çağrıldı5.TOGG'u iç piyasada eritelim!
6.Nazilli'den Eskimolar ülkesine 27.Çok Kutuplu Düzen İçin Rusya-Çin Koordinasyonu: Şangay İşbirliği Örgütü 20268.48 ilde operasyon: 1008 gözaltı kararı9.Futbol dünyası bu kararı konuşuyor: Federasyon dev derbide golün hatalı olduğunu kabul etti10.Ersun Yanal bombayı patlattı: 'Aziz Yıldırım, İsmail Kartal'ı büyük bir zevkle kovacak'

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ
ESRA BÜYÜKCOMBAK








