Halktan iktidara 'kredi kartı vergisi' tepkisi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 14 2024
Paylaş
X Post
Savunma Sanayii Destekleme Fonu için 100 bin lira ve üzeri limitli kredi kartlarından yıllık 750 lira katkı payı alınmasını öngören teklifle ilgili vatandaşlardan dikkat çeken tepkiler geldi.
AKP'nin Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na yeni kaynak sağlamak için hazırladığı yasa teklifine tepkiler sürüyor. Teklifte, 100 bin lira üzerinde kredi kartı limiti bulunanlardan yıllık 750 lira fon payı kesintisi yapılmasının öngörülmesi nedeniyle bankalara başvuran vatandaşlar, limitlerinin düşürülmesini istiyor.
Daha önce benzer amaçlarla toplanan paraların nereye harcandığını soran bir vatandaş, "Bu iktidar artık ne yapacağını bilemiyor. Sinekten yağ çıkartıyor. 5'li çetenin vergilerini affedeceğine... Onlara dokunmuyor. Onların vergilerini affediyor. İşçilerin, memurların, emeklilerin de kredi kartından 750 lira alacakmış. Savunmaya verilecekmiş. Kim bilir nerelere gider. Ne oldu daha önce topladıkları paralara? Deprem paraları gitti. Nereye gidiyor bu paralar? Millet gene aç. Bu hükümetin çöküşüdür" tepkisinde bulundu.
Vergi artışlarına tepki gösteren bir diğer vatandaş ise, "Her şeyden vergi alıyorlar. Bu nedir ben anlayamadım? Zaten durumumuz kötü, geçinemiyoruz. Bir de vatandaşa ekstra vergi yüklüyorlar. Zaten kredi kartı borcumuz var. Bu devirde borçsuz geçinmek mümkün mü?" dedi.
Ekonominin giderek kötüleştiğine işaret eden bir başka yurttaş ise "Çok yanlış bir şey. Zaten bankalar alıyor. Ekonomik olarak zor durumda olan vatandaştan bunun alınması çok daha kötü olacak. Yanlış bir şey. Ben limitimi düşürdüm. Ekonomi çok kötü. Alım gücü çok düştü. Hükümet vergi getirmeyeceğini söylüyordu. Şimdi savunma sanayi için vergi getiriyorlar. Birçok kaleme vergi geliyor" şeklinde konuştu.
Teklifi görür görmez kredi kartı limitini düşürdüğünü anlatan bir yurttaş "Limitim 100 binin üzerindeydi, 99 bin liraya düşürdüm. Devamlı kullandığımız için lazım oluyordu kartlar ama düşürdüm. Bankayı aradığımda, 'daha kanunlaşmadı' dediler. Ben gene de düşürdüm. Kredi kartıyla geçiniyoruz" dedi.
Başka bir vatandaş da "Çok yanlış. Gidişatımız da yanlış durumlar da kötü. Vatandaşın durumu kötü" diyerek tepki gösterdi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Sınırı Aşan Doğa Afeti: Nepal ve Çin’de En Az 6 Bin 669 Kişi Aranıyor2.İran Bağlantısı Suçlaması Sonrası BDDK Devrede: Golden Global Bank’ın Payları TMSF’ye Gönderildi3.Borsa İstanbul'da Satış Dalgası: KAP’a Devre Kesici Bildirimi Yapıldı4.Şanlıurfa Osmanbey Kampüsü'nde KPSS Skandalı: ÖSYM 22 Salonda Usulsüzlük Saptadı5.Fenerbahçe’de Flaş Karar: Aziz Yıldırım Sezon Sonu Başkanlığı Bırakacağını Açıkladı
6.Ekonominin Haberini MÜSİAD'dan Al! Başkan Faiz İndirim Oranı ve Takvimi Açıkladı!7.Fatih Karahan Küresel Riskleri Değerlendirdi: Dolar, Altın ve Döviz Kuru Açıklaması8.Gazze’de Ateşkes Tehlikede: 2 Milyon Filistinli İçin Zorunlu Göç Sinyali9.FED 2023'ten Beri İlk Kez Faiz Artırdı! İkinci Faiz Artışı İşaret Edildi10.Gazetecinin anne babasını öldürüp evlerini yakan katil yakalandı

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Sınırı Aşan Doğa Afeti: Nepal ve Çin’de En Az 6 Bi...

İran Bağlantısı Suçlaması Sonrası BDDK Devrede: Go...

Borsa İstanbul'da Satış Dalgası: KAP’a Devre Kesic...

Şanlıurfa Osmanbey Kampüsü'nde KPSS Skandalı: ÖSYM...

Fenerbahçe’de Flaş Karar: Aziz Yıldırım Sezon Sonu...





