İBB Davasında Esenyurt Kayyımı Çatlağı: İmamoğlu 'Ismarlama Kayyum' Ve Milyarlık Zula Evini Deşifre Etti

Aralarında seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu, 53’ü tutuklu 436 sanığın yargılandığı İBB davasının 101’inci duruşması Silivri’de görüldü.
Dört gündür savunma yapan İmamoğlu, konuşmasında özellikle kayyım yönetimindeki Esenyurt Belediyesi’ne yönelik rüşvet soruşturmasına ve bir evde bulunduğu belirtilen milyonlarca dolar ile ziynet eşyalarına dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a doğrudan seslenen İmamoğlu, yaşananların iktidar açısından da bir tehdit oluşturabileceğini savundu.
ERDOĞAN’A SESLENDİ: BU KALLEŞ DÜZENDEN SEN BİLE KENDİNİ KORU
İmamoğlu, Esenyurt Belediyesi’ne kayyım atanmasının ardından belediye yönetiminde AKP geçmişi bulunan çok sayıda kişinin görevlendirildiğini belirtti.
Kayyım yönetimindeki bir belediyede başkan yardımcısına yönelik operasyon yapılmasını değerlendiren İmamoğlu, bir evde milyonlarca dolar bulunmasına rağmen soruşturmanın yalnızca belirli kişilerle sınırlandırılmasını eleştirdi.
İmamoğlu, Erdoğan’a şu sözlerle seslendi: “Buradan uyarıyorum, ey Cumhurbaşkanı. Bu düzenden kendini de koru. Seni uyarıyorum. Bu kalleş düzenden, bu yürütülen iş ve işlemlerden, akşamdan sabaha sabahtan akşama Türkiye’yi yöneten bir insanın bunlardan haberi olmayacağını düşünerek, bu kalleşlikten sen bile kendini koru. Seni uyarıyorum.”
Devletin bir partinin ya da ailenin yönetimine dönüşemeyeceğini vurgulayan İmamoğlu, “Devlet bir parti devleti, bir hanedan devleti olamaz” dedi.
Erdoğan’a yönelik eleştirilerini sürdüren İmamoğlu, “Bunu yapanlar sana da yapar” ifadelerini kullandı.
ESENYURT’TAKİ KAYYIM YÖNETİMİNİ HEDEF ALDI
İmamoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in gözaltına alınmasının ardından belediyeye kayyım atanmasını da eleştirdi.
Kayyımın göreve getirilmeden önce vali yardımcılığına atandığını belirten İmamoğlu, sürecin önceden planlandığını ileri sürdü.
İmamoğlu, şunları söyledi:
“Bu kayyum, bayağı bildiğiniz AK Parti siyaseti yaptı. Hatta bu kişi kaymakamken bir anda vali yardımcısı yapılıyor operasyondan önce, sonra o pozisyondan bu operasyon yapıldıktan sonra ısmarlama kayyum olarak atanıyor.”
Kayyım yönetimi boyunca belediyeye AKP’de görev yapmış kişilerin getirildiğini savunan İmamoğlu, bu süreçte ortaya çıkan para iddialarının kapsamlı biçimde araştırılması gerektiğini söyledi.
‘7 MİLYON DOLARLIK KASA EVİ’NE DİKKAT ÇEKTİ
Esenyurt’taki soruşturma kapsamında ortaya çıkan görüntülere değinen İmamoğlu, bir evde 7 milyon dolar, avro, saatler ve çok sayıda mücevher bulunduğunun aktarıldığını belirtti.
Kendi hakkındaki soruşturmada kullanılan “gizli kasa” ve “kasa evi” ifadelerini hatırlatan İmamoğlu, şu açıklamayı yaptı:
“Dün akşam görüntüleri gördüğümde, bir kasa. Bu kelimeleri hatırlayacaksınız bu iddianameden. Bir ‘kasa evi’ olduğunu gördük. ‘Gizli kasa’ların olduğu bir yeri gördük.”
Kendisine yönelik iddianamede benzer kavramların kullanıldığını söyleyen İmamoğlu, soruşturmayı hazırlayanlara yönelik ağır suçlamalarda bulundu.
İmamoğlu, “Bunu yazanlar ve yazdıranlar gizli kasa nedir çok iyi biliyorlar. Bunu yazanlar ve yazdıranlar kasa evleri nedir çok iyi biliyorlar. Vallahi biliyorlar, billahi biliyorlar” dedi.
İddianameyi hazırlayanların yurt dışında hesapları, gizli kasaları ve kayıt dışı para transferleri olabileceğini öne süren İmamoğlu, kendisinin ve çalışma arkadaşlarının böyle hesapları bulunmadığını savundu.
‘SORUŞTURMA DELİLLE, İSPATLA YÜRÜTÜLÜR’
Bir evde milyonlarca dolar ve değerli eşya bulunmasının ciddi biçimde soruşturulması gerektiğini vurgulayan İmamoğlu, şöyle konuştu: “Bir evin görüntülerini izledik sayın başkan. 7 milyon dolar, bilmem ne kadar Euro, sayısız saatler, sayısız mücevherler vesaire vesaire dökülmüş. Soruşturma böyle yürütülür biliyor musunuz? Delille olur, ispatla olur, tespitle olur.”
İmamoğlu, Türkiye’de yargı eliyle siyasi rakiplerin etkisizleştirilmeye çalışıldığını savunarak Erdoğan’a bir kez daha seslendi:
“Ben 12 metrekareden sesimi yükseltiyorum, bazılarına saray 12 metrekareden küçük geliyor. Rakiplerini Edirne ve Silivri’de tutarak sen meşru olamazsın. Senin girdiğin seçim de meşru olamaz.”
53 TUTUKLU SANIK İÇİN İNCELEME
Silivri’de görülen davada İmamoğlu’nun dört gün süren savunmasını tamamlamasının ardından sorgusuna geçilmesi ve avukatlarının söz alması bekleniyor.
Mahkemenin ayrıca davada tutuklu bulunan 53 sanığın tutukluluk durumunu yeniden değerlendirmesi öngörülüyor.
Duruşmayı İmamoğlu’nun ailesi ve çok sayıda izleyici de takip etti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL


Muhafazakâr Mahallede Akit Paniği: Safa Vakfı Bayr...

Ekonomi Yönetimin Korku Dağları Sardı! MSCI Kararı...

Fon Vurgununu Yazan Gazeteci Bahadır Özgür Serbest...

AKP'de Bakü Çatlağı Derinleşiyor: Oktay Saral Eleş...

Fon Vurgununda Siyasi Söylem Ve Piyasa Gerçeği: Er...







