İdam isteyen sahte 15 Temmuz gazisinin foyası ortaya çıktı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Ocak 21 2025
Paylaş
X Post
15 Temmuz Ölümlerini Araştırma Platformu Koordinatörü Selçuk Adıgüzel, dikkat çeken bir video daha yayınladı. Adıgüzel yeni videosunda bir 15 Temmuz sahte gazisinin daha foyasını ortaya çıkardı.
15 Temmuz'la ilgili karanlıkta kalan çok sayıda soru hala cevap beklerken, 15 Temmuz Derneği'ndeki yolsuzluk iddiaları gündeme damga vurdu.
Henüz bu skandal sıcaklığını korurken, sahte gazilik iddiaları ve menfaat sağlayan kişilerin şaibeli hikayelerine her geçen gün yenileri ekleniyor. Mesut Tatlıdede isimli şahıs, gazilik unvanını kullanmasına rağmen, raporlar ve mahkeme kararları aksini söylüyor.

Karakol ve mahkeme ifadelerinde birbiriyle çelişkili beyanlarda bulunan Tatlıdede, Anadolu Ajansı’na verdiği röportajda hikayesini abartarak “Belime 30-40 şarapnel parçası isabet etti” ve “Akan kanı görünce bayrağımızın rengini hatırladım” ifadelerini kullanıyor. Askerlerin idam edilmesini talep eden sahte gazi, pişkinliğiyle pes dedirtiyor. Çünkü Tatlıdede’nin suçladığı askerlerin, Genelkurmay Çatı Davası’nda beraat ettiği ortaya çıkmış durumda.
Gazilik unvanını kullanarak devlet yetkilileriyle fotoğraflar çektiren ve bu sayede nüfuz sağlayan şahsın hikayesi, videoda detaylı bir şekilde ele alınıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Erdoğan’ın diploması yeniden tartışmada: “Prof.” imzası iddiası gündem oldu2.Yetim Akim de, ‘Kimse Yok mu?’ demişti, o şimdi 16 yaşında3.Hakan Kara açıkladı: 2025’te altın kaçakçılığı patlamış4.CHP'li Mahmut Tanal: KHK dosyaları yeniden incelenmeli5.İsrail basını: Türkiye, çifte vatandaş İsrailli askeri ABD devreye girince serbest bıraktı
6.İstanbul Barosu Başkanı Kaboğlu: “Gazeteci Alican Uludağ’ın tutuklanması hukuka aykırı”7.Gazeteci Alican Uludağ için Ankara'ya sevk kararı8.Merkez Bankası rezerv kaybı ortaya çıktı9.Kartalkaya otel yangını davasında yeni gelişme: 78 kişiye mezar olmuştu10.AKP'li vekil TBMM'de çalışan doktor eşini mağdurmuş gibi savundu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

HÜSEYİN ODABAŞI

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Erdoğan’ın diploması yeniden tartışmada: “Prof.” i...

Yetim Akim de, ‘Kimse Yok mu?’ demişti, o şimdi 16...

Hakan Kara açıkladı: 2025’te altın kaçakçılığı pat...

CHP'li Mahmut Tanal: KHK dosyaları yeniden incelen...

İsrail basını: Türkiye, çifte vatandaş İsrailli as...







