İran Dışişleri Bakanı Erakçi: İran, ABD saldırganlığına kararlı bir cevap vermeye hazır

İran basınında yer alan haberlere göre İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Pakistan Genelkurmay Başkanı Asim Munir ile gerçekleştirdiği ayrı telefon görüşmelerinde, İran’ın muhtemel bir ABD saldırganlığına kararlı şekilde karşılık vermeye hazır olduğunu söyledi.
ABD ile İran arasındaki gerilimin yeniden yükseldiği ve ABD ordusunun İran’a yönelik yeni saldırılar düzenleyebileceği yönündeki beklentilerin arttığı dönemde, Tahran’dan Washington’ın olası adımlarına karşı hazırlıklı oldukları mesajı geldi.
İran basınında yer alan haberlere göre, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Pakistan Genelkurmay Başkanı Asim Munir ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Görüşmelerde bölgesel ve küresel gelişmeler değerlendirildi.
Haberlere göre Erakçi, ABD ordusunun bölgedeki "maceraperest" politikalarına karşı uyarıda bulunarak, olası bir ABD saldırganlığına kararlı şekilde yanıt vermeye hazır olduklarını ifade etti. Erakçi ayrıca, İran’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumak için tüm hazırlıklarını tamamladığını vurguladı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

HARUN TOKAK

ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

Sinem Dedetaş'ın sevk bilmecesi! Avukatları gittik...

Altın aylık bazda ibreyi yukarı çevirdi

İstanbul'da Yıllık Enflasyon Yüzde 35,20: İTO Temm...

Tutuklanmıştı! Sinem Dedetaş Üsküdar Belediye Başk...

Cem Küçük, Tekirdağ'daki Karatepe Ceza İnfaz Kurum...






