İran’ın füzesi sonrası Ankara’da diplomatik kriz: Büyükelçi Dışişleri’ne çağrıldı

Okuma Süresi 1 dkYayınlanma Salı, Mart 10 2026
Paylaş
X Post
İran’dan ateşlenen ve Türk hava sahası’nda düşürülen balistik füze sonrası, İran’ın Ankara Büyükelçisi Mohammad Hassan Habibullah, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Diplomatik kaynaklara göre, Büyükelçi’ye olayla ilgili tepki ve endişeler iletildi.
İran’ın füzesi sonrası Ankara’da diplomatik kriz: Büyükelçi Dışişleri’ne çağrıldı

Olay, Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada duyurulmuştu. Bakanlık, İran’dan ateşlenen balistik mühimmatın Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiğini ve bazı parçaların Gaziantep’te boş arazilere düştüğünü belirterek, herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadığını bildirmişti.

Dışişleri kaynakları, çağrının amacının İran tarafına olayın ciddiyetini iletmek ve benzer durumların tekrarının önüne geçmek olduğunu ifade etti.