İstanbul felaketin eşiğinde!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 8 2024
Paylaş
X Post
Sıcak ve yağışsız geçen yaz mevsiminin ardından İstanbul’da bulunan barajlar alarm vermeye başladı. Barajlardaki doluluk oranının yüzde 30,18'e düştüğü ifade edilirken uzmanlar, İstanbul’un sadece 84 günlük suyunun kaldığına dikkat çekti. 3 barajdan da koku geldiği belirtilirken bu gelişmeler şiddetli kuraklık gerçeğini gözler önüne serdi.
Yaz mevsimi sıcak ve yağışsız geçerken İstanbul'un suyunu sağlayan 10 barajdaki doluluk oranı yüzde 30,18 seviyesine kadar düştü. Yeterli yağışın olmaması nedeniyle Alibeyköy ile Kazandere ve Papuçdere barajlarındaki doluluk oranı yüzde 10'un altına düştü.
3 BARAJDAN KOKU GELMEYE BAŞLADI
Uzmanlar, İstanbul’un 85 günlük suyunun kaldığına dikkat çekerken Alibeyköy barajının %6, Pabuçdere barajının %7, Kazandere barajının %8 oranında dolu olduğu ifade edildi. Söz konusu 3 barajdan koku geldiği vurgulanırken İstanbul’u bekleyen şiddetli kuraklık tehlikesine işaret edildi.
“ŞİDDETLİ BİR KURAKLIK İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”
Halktv'nin haberine göre Hava Forum'un sosyal medya hesabından konuya ilişkin gerçekleştirilen açıklamada, kuraklık tehlikesine dikkat çekilirken "Bir şey yapmalıyız. Umursamama ile olmaz... İstanbul'un 84 günlük suyu kaldı. Alibey %6, Pabuçdere yüzde 7, Kazandere yüzde 8 oranında. Bu üç barajdan koku gelmeye başladı. Ömerli yüzde 26 ile direnmeye çalışıyor. Şiddetli bir kuraklık ile karşı karşıyayız." ifadeleri kaydedildi.
SON 10 YILIN EN AZ YAĞIŞI
İSKİ’nin açıkladığı verilere göre, bu yıl barajların aldığı yağış miktarı da geçtiğimiz yılların çok gerisinde kaldı. 2023 yılında, İstanbul barajlarında metrekareye 852 kilogram yağış düşerken bu yıl, metrekareye yalnızca 480 kilogram yağış düştü. Bu yağışın, son 10 yılın en düşük yağış miktarı olduğu belirtildi. İstanbul’da barajlara 2021 yılında metrekareye 901,3 kilogram yağış düşmüştü.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Sınırı Aşan Doğa Afeti: Nepal ve Çin’de En Az 6 Bin 669 Kişi Aranıyor2.İran Bağlantısı Suçlaması Sonrası BDDK Devrede: Golden Global Bank’ın Payları TMSF’ye Gönderildi3.Borsa İstanbul'da Satış Dalgası: KAP’a Devre Kesici Bildirimi Yapıldı4.Şanlıurfa Osmanbey Kampüsü'nde KPSS Skandalı: ÖSYM 22 Salonda Usulsüzlük Saptadı5.Fenerbahçe’de Flaş Karar: Aziz Yıldırım Sezon Sonu Başkanlığı Bırakacağını Açıkladı
6.Fatih Karahan Küresel Riskleri Değerlendirdi: Dolar, Altın ve Döviz Kuru Açıklaması7.Ekonominin Haberini MÜSİAD'dan Al! Başkan Faiz İndirim Oranı ve Takvimi Açıkladı!8.Gazze’de Ateşkes Tehlikede: 2 Milyon Filistinli İçin Zorunlu Göç Sinyali9.FED 2023'ten Beri İlk Kez Faiz Artırdı! İkinci Faiz Artışı İşaret Edildi10.Gazetecinin anne babasını öldürüp evlerini yakan katil yakalandı

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Sınırı Aşan Doğa Afeti: Nepal ve Çin’de En Az 6 Bi...

İran Bağlantısı Suçlaması Sonrası BDDK Devrede: Go...

Borsa İstanbul'da Satış Dalgası: KAP’a Devre Kesic...

Şanlıurfa Osmanbey Kampüsü'nde KPSS Skandalı: ÖSYM...

Fenerbahçe’de Flaş Karar: Aziz Yıldırım Sezon Sonu...





