İstanbul'un 39 ilçesine 39 vali atandı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Ağustos 13 2023
Paylaş
X Post
İstanbul'da beklenen depreme ilişkin çalışmalar sürüyor. İlgili yöneticilerin afetzede olacağı düşünülerek İstanbul’un 39 İlçesine 39 vali görevlendirmesi yapıldı.
Beklenen İstanbul depremi için işbirliği açıklaması yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın çalışmaları sürüyor.
Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre, İstanbul eksenli Marmara Bölgesi’nin olası depreme hazırlıklı olması amacıyla yürütülen çalışmalar ve istatistikler özetle şöyle:
İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Kapasitesinin Artırılması Projesi kapsamında bugüne kadar; bin 365 okul, 54 hastane, 61 poliklinik, 57 idari bina, 39 yurt binası, 23 sosyal hizmet binası olmak üzere toplamda bin 599 kamu tesisinde 2 bin 576 binanın depreme karşı fizibilite güçlendirme çalışmaları tamamlandı.
İl Risk Azaltma Planı (İRAP), İstanbul için tamamlandı. Plan kapsamında 4 amaç, 34 hedef, bin 515 eylem belirlendi. İRAP kapsamında 29 faaliyet, 121 toplantı ve 2 çalıştay gerçekleştirildi.
Bölgenin deprem aktivitesi 7/24, toplam 250 deprem gözlem istasyonu ile (İstanbul il sınırları içinde 33 adet bulunmakta) izleniyor.
Muhtemel İstanbul depremi hazırlıkları kapsamında İlgili yöneticilerin afetzede olacağı düşünülerek İstanbul’un 39 ilçesine vali görevlendirmesi yapıldı.
39 ilçede İlçe Afet Yönetim Merkezi (İlçe AFAD Merkezi) kuruldu. Merkezlerin tamamında DMR Telsiz Sistemi kurularak çalışır hale getirildi. İlçe AFAD Merkezi ile her gün telsiz çevrimi yapılarak raporlanıyor.
963 mahallede ‘Mahalle İrtibat Ofisleri’ kurularak görevlendirmeler yapıldı.
2 bin 864 olan “toplanma alanı” sayısı da 5 bin 578’e çıkarıldı. Toplanma alanlarının büyüklüğü 46 milyon 774 bin 450 metrekareye ulaşırken, kişi başına 2.94 metrekare alan düşüyor.
Mevcut toplanma alanlarının yüzde 56.88’inde elektrik, su,
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'yi panikleten paylaşım: Erdoğan Trump için 'Dünyanın beklediği lider, gücün kendisi' demiş2.'Kanıtlar elimde, katili ellerinize bırakacağım!'3.'Özel ve Kılıçdaroğlu heyetleri görüşecek' iddiasına yalanlama4.İran'dan Trump'a anlaşma cevabı: 'Hem çok yakın hem çok uzak'5.Rusya, Oreşnik ve Kincal füzeleriyle Kiev’i vurdu: Çok sayıda patlama var
6.CHP Genel Merkezi'ne çok sert polis müdahalesi7.Özel'den 'videolu' açıklama: 'Bir saldırı altındayız, buradan çıkmayacağız!'8.İran savaşında 60 günlük ateşkes iddiası: Hürmüz boğazı, petrol satışı ve nükleer program...9.Hac mevsimi ve Hac heyecanı10.Kılıçdaroğlu'nun avukatında Emniyete dilekçe: Genel merkezin teslimi için işlem yapılsın

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

CUMA KARAMAN

KADİR GÜRCAN

NUMAN YILMAZ YİĞİT
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'yi panikleten paylaşım: Erdoğan Trump için 'Dü...

'Kanıtlar elimde, katili ellerinize bırakacağım!'

'Özel ve Kılıçdaroğlu heyetleri görüşecek' iddiası...

İran'dan Trump'a anlaşma cevabı: 'Hem çok yakın he...

Rusya, Oreşnik ve Kincal füzeleriyle Kiev’i vurdu:...






