Knape: Kayyım atamaları kabul edilemez
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 13 2019
Paylaş
X Post
Diyarbakır, Van ve Mardin’deki kayyım uygulamaları Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin de gündeminde. Kongre Başkanı Anders Knape, uygulamayı "kabul edilemez" diye nitelendirdi.
Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınarak, yerlerine kayyım atanması, Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nin (AYBYK) bugünkü Başkanlık Divanı toplantısının da gündemindeydi.
Üç belediye başkanının 19 Ağustos'ta görevden alınarak, yerlerine valilerin atanması kararı Kongre'nin tepkisini çekmiş, AYBYK Başkanı Anders Knape, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, gelişmeleri "kaygı verici" bulduğunu ifade etmişti.
Strasbourg'da DW Türkçe’nin sorularını cevaplandıran Anders Knape, ekim sonunda Kongre'nin Türkiye ile ilgili bir genel kurul oturumu olacağını ve bu oturuma, İstanbul’un yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu da davet ettiklerini belirtti.
Diyarbakır, Van ve Mardin’de seçilmiş belediye başkanlarıyla ilgili son kayyum atama kararları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Anders Knape: 2014 seçimlerinden sonra yaşananların bir tekrarı gibi gözüküyor. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi için bu kadar seçilmiş belediye başkan ve belediye meclis üyesinin görevden alınması ve işlerini yapamaması kabul edilemez bir durumdur.
Türkiye’nin belli bölgelerinde yıllardır süregelen bir durumla karşı karşıyayız. Metropollerde yaşayan milyonlarca insan işinin başında olan seçilmiş yerel yöneticiden mahrum. İşte bu kabul edilemez.
Yaptığınız bir açıklamada, yerel yöneticilere yönelik yargı prosedürlerinden kaygı duyduğunuzu belirttiniz. Bunu biraz açabilir misiniz? Nedir tam olarak bu kaygı?
Şayet yerel yöneticiler değişik örgütlere mensup ise bu Türk yargısının uğraşması gereken bir konudur, elbette. Fakat 2014’teki seçimler sonrası biz birçok seçilmiş yerel yöneticinin görevinde kalabileceğini açık biçimde g
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye cezaevlerindeki tutsak bebekler uluslarası basında2.Böyle 'U' dönüşü görülmedi: Bilgi Üniversitesi'ni bir imza ile kapatan Erdoğan, kendi kararını iptal etti3.Yeni Dünya Düzeninde İki Dev: Rusya ve Çin’in Stratejik İşbirliği ve Gelecek Perspektifi4.Gözaltına alınmıştı: Serenay Sarıkaya hakkında yeni gelişme5.AYM’den kritik karar: Erdoğan’ın yetkisi iptal edildi
6.'Mutlak butlan' itirazı: MHP'li Feti Yıldız'dan dikkat çeken 'yetki' çıkışı7.Kuryeler, aklanan paraları '5 liralık banknotla' teslim almış8.Öcalan'dan, CHP Genel Merkezi'ndeki polis baskınına tepki: 'Demokraside olacak şey midir?'9.Mansur Yavaş, Özel'in çay çorba talebini geri çevirdi mi? Açıklama geldi10.Dünya basını: CHP krizi, Erdoğan’ın siyasi stratejisinin parçası

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

CUMA KARAMAN

KADİR GÜRCAN

NUMAN YILMAZ YİĞİT
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye cezaevlerindeki tutsak bebekler uluslarası...

Böyle 'U' dönüşü görülmedi: Bilgi Üniversitesi'ni ...

Yeni Dünya Düzeninde İki Dev: Rusya ve Çin’in Stra...

Gözaltına alınmıştı: Serenay Sarıkaya hakkında yen...

AYM’den kritik karar: Erdoğan’ın yetkisi iptal edi...







