Mehmet Dişli'den çarpıcı 15 Temmuz çıkışı: Üç soruda Akar biter!

Dişli’nin aktardıklarının “son derece çarpıcı” olduğunu belirten Gergerlioğlu, özellikle Dişli’nin 15 Temmuz’dan üç gün sonra Erdoğan’a “TSK 2033” projesiyle ilgili sunum yapacağına dikkat çekti. Dişli’nin Hulusi Akar’a yaptığı çağrıları aktardı.
“AKAR GELSİN, ÜÇ SORUDA HER ŞEY ORTAYA ÇIKAR”
Gergerlioğlu’nun aktardığına göre Mehmet Dişli, Hulusi Akar’a yönelik şu ifadeleri kullandı:
“Gelsin duruşmaya, ona üç soru sorsam her şey ortaya çıkar. Aslında iki yüz sorum var ama üç soruda Akar biter. O yüzden Akar sessiz kalıyor.”
Dişli, Akar’ın farklı televizyon kanallarında yaptığı açıklamaların birbiriyle çeliştiğini öne sürerek, “19 Temmuz’a kadar benimle ilgili olumsuz bir şey söylemedi, sonra safını güçlüden yana seçti” dedi.
“YURTTA SULH KONSEYİNDE YOKUM”
Dişli, 15 Temmuz'un iki numarası olarak gösterilmesine itiraz ederek şunları söyledi:
“Yurtta Sulh Konseyi’nin içinde bile yokum. O toplantılarda yer almadım. Tek bir kişi bile ‘Mehmet Dişli oradaydı’ diyemez.”
Konsey kararlarıyla bazı isimlerin bilgisi dışında görevlendirildiğini iddia eden Dişli, “Birinin haberi yoksa o kişi nasıl suçlu ilan edilir?” ifadelerini kullandı.
“18 TEMMUZ’DA TSK 2033 PROJESİ İÇİN ERDOĞAN’A SUNUM YAPACAKTIM”
Sevinç Özarslan'ınhaberine göre Dişli, 15 Temmuz’dan üç gün sonra Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek “TSK 2033” adlı uzun vadeli bir proje sunmayı planladığını belirtti:
“İHA’lar, SİHA’lar, balistik füzeler üzerine çalışıyorduk. TSK muazzam bir yere gidiyordu. Böyle bir projeyi hazırlayan biri darbe yapar mı?”
Dişli, bu projeyi “hareket halindeki bir aracın motorunu değiştirmek” şeklinde tanımladı.
Dişli, 15 Temmuz gecesine ilişkin de ayrıntılı bir zaman çizelgesi paylaştı. Cuma akşamı bir nikâh için hazırlık yaptığını, ardından Genelkurmay’a döndüğünü belirterek şunları söyledi:
“20.40’ta Genelkurmay’a giriş yaptım. Kapıda sıra bekledim. Darbeci olsam nizamiyede sıra mı beklerdim?”
Komuta katına çıktığında iki sivilin kendisine silah doğrulttuğunu iddia eden Dişli, “Şok oldum, bana bir metin yazdırmak istediler” dedi.
“AKAR SAKİNDİ, ZORLA GÖTÜRÜLMEDİ”
Dişli’nin en dikkat çeken iddialarından biri de Hulusi Akar’ın durumuna ilişkin oldu:
“Akar son derece sakindi. O bildiğim Akar istese darbeyi durdurabilirdi. Kelepçe yoktu, kötü muamele yoktu. Beraber yürüyorduk.”
Helikoptere birlikte bindiklerini belirten Dişli, “Hatta bir anda pervane kafama çarpacaktı, Akar beni kurtardı. Ben onu esir almışım, o da benim canımı kurtarmış. Böyle şey olur mu?” ifadelerini kullandı.
“ORTADA AKAR’IN YALANLARINDAN BAŞKA BİR ŞEY YOK”
Dişli, hakkında açılan davalara ilişkin ise şunları söyledi:
“289 darbe dosyasında benim adım geçmiyor. Ortada Hulusi Akar’ın sözlerinden başka bir şey yok. Gelsin yüzleşelim.”
Gergerlioğlu, hem Meclis raporunun açıklanması hem de 15 Temmuz gecesine ilişkin tüm iddiaların şeffaf biçimde araştırılması gerektiğini vurguladı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

CUMA KARAMAN











