Önemli gelişme: Narin'in ablasının ölümü de soruşturuluyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Eylül 10 2024
Narin Güran’ın, 2019 yılında 5 yaşındayken merdivenden düşerek hayatını kaybettiği söylenen engelli ablası Tülin Güran’ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin Güran’ın acı kaybı, gözleri bir kez daha Güran ailesine çevirdi. 21 Ağustos tarihinde kaybolan ve 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunan küçük kızın ölümü büyük yankı uyandırdı. Bu trajik olayın ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Narin Güran’ın 2019 yılında hayatını kaybeden engelli ablası Tülin Güran’ın ölümüyle ilgili de şüpheleri değerlendirerek bir soruşturma başlattı. Ablasının ölümü hakkında bugüne kadar dile getirilen çeşitli iddialar, şimdi hukuki boyutta incelenmeye başlanacak.
Tülin Güran, henüz beş yaşındayken 2019 yılında Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti. Güran ailesi, Tülin’in doğuştan yatalak bir çocuk olduğunu ve eceliyle öldüğünü iddia etmişti. Ailenin bu açıklamaları bir süre boyunca soru işaretlerini giderse de, başka bir iddia daha ortaya atılmıştı. Bazı kişiler, Tülin’in merdivenden düşerek ya da itilerek öldüğünü iddia ederek, olayın cinayet olabileceği ihtimaline dikkat çekmişti. Bu iddialar, Tülin Güran’ın ölümünü şüpheli bir duruma sokmuş ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı bu iddiaların üzerine gitme kararı almıştı.
Narin Güran’ın trajik ölümü, aynı zamanda Tülin Güran’ın şüpheli ölümüne yönelik ilgiyi de artırdı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 2019 yılında gerçekleşen ölümle ilgili olarak Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nden bilgi ve belge talep etti. Bu talep, Tülin Güran’ın ölümüne dair yeni bir inceleme sürecinin başlatıldığını gösteriyor. Soruşturmanın kapsamı, yalnızca ailenin beyanlarına değil, aynı zamanda olayın yaşandığı dönemdeki hastane kayıtlarına ve görgü tanıklarının ifadelerine dayandırılacak.
Ailenin, Tülin Güran’ın doğal sebeplerle hayatını kaybettiğini savunmasına karşın, soruşturma sürecinde ortaya çıkabilecek yeni deliller, olayın farklı bir boyut kazanma
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?
6.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi7.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!8.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor9.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







