Özel: 'Bu darbenin karargahı saray, silahı ise ele geçirdiği yargıdır'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Nisan 22 2025
Paylaş
X Post
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, grup toplantısında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı işaret ederek, ‘‘Her darbe gibi bu darbenin de bir karargâhı var. Karargâh Beştepe’deki saraydır. Her darbecinin gibi bu darbenin de bir silahı var. Maalesef ele geçirdiği yargıdır. Her silahın olduğu gibi, yargıdaki silahın da bir mühimmatı var. O da maalesef iftiradır, yalandır. Bu iftira ve yalanların bir mühimmat deposu, cephaneliği var. Üzülerek söylüyorum ki o da vergilerimizle ayakta duran TRT’dir.’’ dedi.
Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
“9 EKİM GÜNÜ DARBEYE KARAR VERDİLER”
9 Ekim günü karar verdiler darbe yapmaya. İstanbul’a yolladılar darbenin adalet ayağını güya. Bir adalet sarayına, orada yargı eliyle her şeyi dizayn etsin, düzenlesin diye. O günden bugüne onlar bir sonraki cumhurbaşkanına, cumhurbaşkanı adayımıza kumpas kurmaya, onu, arkadaşlarını, arkadaşlarımızı itibarsızlaştırmaya uğraşırken biz de buna günbegün itiraz ediyoruz. Bu kürsüden operasyondan 3 hafta önce bir darbe mekaniğinin devrede olduğunu, adım adım ilerlediklerini, bunun bir darbe girişimi olduğunu ifade etmiştim. Daha sonra bu darbeye direndik. Darbenin başına cunta dedik ve birçok tanımlama yaptık. Buna karşı onlar da kendilerince geçmişte darbelerin mağdurları iken, geçmişin mazlumları iken şimdi zalim oldukları için, bir darbenin başında oldukları için, tertipçisi oldukları için, gücü milletten almak yerine milletten korktukları için kendilerini savunmaya çalıştılar. Bazen daha büyük tehditlerle, bazen bir adım geri atarak, bazen başkalarına saldırtarak, bazen bir adım, bir kelime eksik konuşup sanki makulmüş gibi davranarak ama bu darbedeki heveslerinden vazgeçmediler şu ana kadar.
Abdullah amcaya söz olsun; bu düzen değişecek, turpla, şalgamla değil, adaletle yönetenler bu devletin başına gelecek.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Tenkil Müzesi'nin yeni sergisi ziyaretçi akınına uğradı2.Basına yansırsa 'yakarım' dedi! Yansıdı!3.Rusya'dan Ukrayna'nn enerji alt yapısına dev saldırı!4.AKP'den seçim tarihi gelince kulisler hareketlendi: Sürpriz "Üçlü İttifak" Ankara'yı heyecanlandırdı!5.AKP belediyelere yönelik yeni kayyım modeline geçiyor
6.Türkiye de etkilenecek! Trump'tan İran'a yeni hamle: Ticaret yapanları hedef aldı7.Danıştay üyeleri yeni denetim kıskacı! Ahlaki davranışları kontrol edilecek8.Ali Kaya'nın ifadesi ortaya çıktı: Tanımadığım bir kadının sözleri yüzünden...9.New york Belediye Başkanı Mamdani'den 'Peygamberimiz ve Hicret ruhu' mesajı10.Kıskaca mı alınıyor? Ekrem İmamoğlu'nun korumasına sürpriz gözaltı! Dilek İmamoğlu'nu koruyordu!
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN

ORHAN KESKİN

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Tenkil Müzesi'nin yeni sergisi ziyaretçi akınına u...

Basına yansırsa 'yakarım' dedi! Yansıdı!

Rusya'dan Ukrayna'nn enerji alt yapısına dev saldı...

AKP'den seçim tarihi gelince kulisler hareketlendi...

AKP belediyelere yönelik yeni kayyım modeline geçi...





