Özgür Özel’den CHP mesajı: Parti için sonuna kadar mücadele edeceğiz

Okuma Süresi 6 dkYayınlanma Cumartesi, Haziran 20 2026
Paylaş
X Post
Gençlerle bir araya gelen Özgür Özel, "Sonuna kadar parti için mücadele edeceğiz. Ama parti içinde hiçbir imkân kalmazsa, o zaman partiyi geri almak üzere üzerimize ne gerekiyorsa, ne düşüyorsa onu yapmaya da kararlıyız. Sizi ümitsiz, seçeneksiz ve karamsar bırakmayacağız. Size söz veriyorum" dedi.
Özgür Özel’den CHP mesajı: Parti için sonuna kadar mücadele edeceğiz

Seçilmiş CHP Genel Başkanı Başkanı Özgür Özel, Denizli’de üniversite öğrencileriyle buluşmasında “Sonuna kadar parti için mücadele edeceğiz. Ama parti içinde hiçbir imkân kalmazsa, o zaman partiyi geri almak üzere üzerimize ne gerekiyorsa, ne düşüyorsa onu yapmaya da kararlıyız. Sizi ümitsiz, seçeneksiz ve karamsar bırakmayacağız. Size söz veriyorum” dedi.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Denizli programı kapsamında üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek hukuk sistemi, ekonomi, eğitim politikaları, parti içi süreçler ve gençlerin geleceğine ilişkin soruları yanıtladı.

Özel, öğrencilerin sorusu üzerine Türkiye’de kuvvetler ayrılığı ve yargı bağımsızlığı konusunda şunları söyledi:

– “İktidara geldiğimizde birkaç temel hedefimiz var. Mesela hukuk sistemiyle ilgili hedefimiz, AK Parti’nin ele geçirdiği hukuk sistemini geri ele geçirmek değil; bir daha kimsenin ele geçiremeyeceği bağımsız bir yargı kurmak. Bunun tek çaresi kuvvetler ayrılığı.

– Yürütmenin, yasamanın ve yargının birbirinin işlerine karışmadan, birbirlerini denge ve denetleme üzerinden, birbirlerine saygılı olarak yürüttükleri; yargının sadece vicdanıyla karar verdiği, kimseden korkmadığı; yasamanın kanunları halkın yararına yaptığı; yürütmenin de yapılmış kanunları herkese eşit uyguladığı bir devlet düzeni. Bu var mı?

– Vallahi, Avrupa’daki istisna olarak sonradan girmiş, yeni yeni toparlayan bazı ülkeleri, Balkan ülkelerini bir kenara koyarsanız; İskandinav ülkelerinde, Kıta Avrupası’nda, Birleşik Krallık’ta elbette sorunları var ama bizdeki gibi insanların 30 yıl önce aldığı diplomasının, birileri ondan korkuyor diye iptal edildiği bir kamu düzeni yok.

– Kazandığı seçimin mazbatasının, birileri istemiyor diye iptal edilip seçimlerin yenilendiği bir kamu düzeni yok. Bir siyasi partinin yapmış olduğu son dört kurultayının yok sayılıp, 2020 yılındaki kurultayına dönülüp, o gün kazanan genel başkana, ‘Seni atadık. Muhalefetin bundan sonra genel başkanı sensin. Seçim de yapmazsan sana karışmayacağız’ diyen bir kamu düzeni yok.

– O yüzden bir sabah kalkınca bir sektörde, işte tavukçuluk sektöründeki bütün firmalara kayyum atandığı, tepkiler gelince bundan vazgeçildiği bir kamu düzeni yok. Eğer bu olursa devletin verdiği bir kâğıt olan, örneğin diplomaya ya da mazbataya sen bir değer atfetmez, ‘Her an yok ederim’ dersen, yurt dışından kimse gelip senin hisse senedini satın almaz. Devletin borçlanma kâğıdını satın almaz. Ya da alır hukukun üstünlüğünün olduğu ülkeden alırken yüzde 2 faiz veriyorsa, sen de yüzde 40 faiz veriyorsan alır.

– Bir tarafta yüzde 2 faizle kamu kâğıdı, bir tarafta yüzde 40 faizle. O zaman buraya, Türkiye’yi sömürmek için gelirler. 100 lira koyar, 140 lira alır giderler. Başka ülkeden 102 lira alacakken, 38 lira kimin cebinden çıkar? Hepimizin cebinden çıkar. Ülkede yabancı güven duymuyorsa, risk primi yüksekse, borçlanma maliyeti yüksek oluyor. Aradaki fark halkın cebinden çıkıyor.”

“ÜMİTSİZ, SEÇENEKSİZ VE KARAMSAR BIRAKMAYACAĞIZ”

CHP içindeki hukuki ve siyasi sürece ilişkin ise Özel, mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek şunları söyledi:

– “Cumhuriyet Halk Partisi’nde mücadele ediyoruz. Hukuki mücadeleyi sürdüreceğiz. Siyasi mücadeleyi sürdüreceğiz. Fiziki mücadeleyi sürdüreceğiz. Başka bir çare kalmayana kadar partide mücadele edeceğiz. Başka bir çare olmaz, söylediğimiz kurultay ısrarla yapılmaz, partinin seçime girmesi bile tehlikeli bir hâle gelirse; hem bir parti kurmak hem mevcut bir partiyi hazırda tutmak, baskın bir seçimde Erdoğan’ın karşısında muhalefeti ve sizleri adaysız bırakmamak, Cumhuriyet Halk Partisi’ni parlamento dışı bırakmamak üzere diğer B, C planlarını da hazırlıyoruz.

– Hatta A, B, C planı gibi, zurnanın zırt dediği yerde Z planımız bile var, dedim. Bugün bir gazeteci yazmış: ‘Zırt demedin mi, hadi yapın edin’ falan diye. Sonuna kadar parti için mücadele edeceğiz. Ama parti içinde hiçbir imkân kalmazsa, o zaman partiyi geri almak üzere üzerimize ne gerekiyorsa, ne düşüyorsa onu yapmaya da kararlıyız. Sizi ümitsiz, seçeneksiz ve karamsar bırakmayacağız. Size söz veriyorum.”