Paris-Moskova arasında gizli diplomasi!

Samanyoluhaber.com - Moskova
Görüşmelerin ana gündem maddesi, Ukrayna krizine ve ilgili konulara odaklandı. Fransa’nın bu gizli diplomasi adımının, Batı bloğu içindeki müttefiklerine önceden bildirildiği belirtildi.
Diplomatik kaynaklara göre, Bonne, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kıdemli danışmanı Yuri Ushakov ile bir araya geldi. Görüşmelerin detayları henüz netlik kazanmasa da, Ukrayna’daki savaşın sona erdirilmesi ve diplomatik çözüm yolları üzerinde durulduğu tahmin ediliyor.
Paris herhangi bir resmi açıklama yapmadı
Fransa Cumhurbaşkanlığı Elysee Sarayı, Bonne’un Moskova ziyareti ve görüşmeler hakkında herhangi bir resmi açıklama yapmadı.
Reuters’a konuşan bir kaynak, Bonne’un ziyaretinin ana gündem maddesinin Ukrayna krizine odaklandığını, ancak detaylara girmediğini söyledi. İki diplomatik kaynak, Fransa’nın müttefiklerini bu girişim hakkında önceden bilgilendirdiğini vurguladı.
Fransa’nın bu gizli diplomasi girişimi, Ukrayna savaşının çözümüne yönelik yeni bir adım olarak değerlendiriliyor. Özellikle Batı bloğu içindeki ülkelerin, Rusya ile doğrudan diyalog kurma çabaları, savaşın sona erdirilmesi ve diplomatik çözüm arayışları açısından kritik öneme sahip. Bonne’un Moskova ziyareti, Fransa’nın Ukrayna krizinde arabuluculuk rolü oynama isteğini dde gösteriyor.
Ayrıca, Fransa’nın bu gizli diplomasi adımı, Rusya ile Batı arasındaki gerilimin azaltılmasına yönelik bir çaba olarak görülebilir. Ukrayna savaşının sona erdirilmesi ve diplomatik çözüm arayışları, uluslararası arenada yeni bir dönemin başlangıcı olabilir. Fransa’nın bu girişimi, Avrupa Birliği içindeki diğer ülkelerin de benzer adımlar atmasına öncülük edebilir.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

HÜSEYİN ODABAŞI

ERTUĞRUL İNCEKUL

İmamoğlu'nun diplomasını iptal ederken atıf yaptığ...

Cezaevlerinde akılalmaz hak ihlalleri artıyor: 'Ko...

MHP'li Feti Yıldız'dan 'umut hakkı' tartışmasına n...

AKP'li isimden erken seçim için tarih geldi: Kasım...

MSB, mahkemenin ihracı durduran kararını istinaf e...







