Roberto Carlos dünya evine girerken müslüman oldu

Real Madrid ve Brezilya Milli Takımı’nın unutulmaz isimlerinden, bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Roberto Carlos, hayatında iki büyük başlangıca imza attı. Efsanevi sol bek, Fas asıllı İspanyol iş kadını Süheyla Tahiri ile hayatını birleştirirken, aynı zamanda kelime-i şehadet getirerek İslamiyet’i seçti.
Rûdaw‘ın aktardığına göre; Roberto Carlos ve Süheyla Tahiri, 2026 yılının başlarında aile arasında düzenlenen özel bir törenle evlendi. Çift, 25 Temmuz 2026 tarihinde ise yakın arkadaşları ve çevrelerinin katılımıyla gerçekleşen geniş çaplı bir düğün töreniyle bu birlikteliklerini taçlandırdı.
Uluslararası spor yönetimi alanında tanınan ve Next Investment SARL şirketinde yöneticilik yapan Tahiri, Luka Modric, Nani ve John Terry gibi dünya yıldızlarının kariyer yönetiminde önemli bir rol oynuyor.
NASIL TANIŞTILAR?
İkilinin iş ilişkisiyle başlayan tanışıklıklarının zamanla aşka dönüştüğü, Tahiri’nin 2026’nın başlarında ani bir kalp rahatsızlığı geçirerek acil ameliyata alınan Carlos’u iyileşme sürecinde bir an olsun yalnız bırakmadığı ifade edildi.
EVLENDİ, İSLÂMİYETİ SEÇTİ
Brezilyalı yıldızın hayatındaki bir diğer tarihi dönüm noktası ise İslamiyet’i seçmesi oldu. Roberto Carlos’un Müslüman olduğu haberi, Brezilya’da temaslarda bulunan AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin tarafından kamuoyuna duyuruldu.
Şahin, Brezilya’nın São Paulo şehrinde İslam coğrafyasının en etkili 500 isminden biri olarak gösterilen Sheikh Jihad Hammadeh ve Brezilya İslami Hayırsever Gençlik Birliği ile bir araya geldiği görüşmenin ardından bu gelişmeyi paylaştı.
Görüşmenin detaylarını aktaran Şahin, dünya ve Brezilya futbolunun efsane isminin uzun süredir Sheikh Jihad Hammadeh ile temas halinde olduğunu açıkladı.
Şahin’in aktardığı bilgilere göre Hammadeh, Roberto Carlos’un dört hafta önce kendisini ziyaret ederek kelime-i şehadet getirdiğini ve İslam’ı seçtiğini müjdeledi. Açıklamasında efsane futbolcuyu tebrik eden Şahin, Carlos ve ailesine huzur, sağlık ile bereket dolu bir ömür dilediğini belirtti.
BREZİLYA İSLAM TOPLUMU KATILDI
São Paulo’da gerçekleştirilen ve bu haberin duyurulduğu toplantıya Brezilya İslam toplumunun önde gelen birçok temsilcisi katıldı.
Toplantıda Brezilya İslam Hukukçuları Birliği Başkan Vekili ve Dini Danışmanı Sheikh Jihad Hammadeh’in yanı sıra, Brezilya İslami Hayırsever Gençlik Birliği Başkanı Charif Neto, Pari Cami Vakfı Başkanı Omar Aref, Brezilya İslam Okulu Yönetim Kurulu Başkanı Youssef Abbas ve Beş Şart İnsani Yardım Vakfı Yöneticisi Nadia Hussein hazır bulundu. Görüşmede ayrıca Birlik yöneticileri ve hayırsever iş insanlarından Aref Abdul Latif, Mostafa Adham, Aref Tarek, Meher Hamad, Mohamad Mouallem, Imad El Hassan, Mohamad Osman ile Dra. Hamdi Abu Arabi de yer aldı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

NUMAN YILMAZ YİĞİT

HARUN TOKAK

15 Temmuz Şehidi Albay Sait Ertürk'ün Eşi, TRT Diz...

Özgür Özel: “Yeni dönem çoktan başladı, otoriterli...

Faize fazladan ödenecek 600 milyar lirayla neler y...

Donald Trump: Hürmüz Boğazı'nı ABD toprağı ilan et...

İmamoğlu davası sürüyor: 'Susma hakkımı kullanmadı...






