'Roma’yı da Ekrem İmamoğlu’nun yaktığı iddia ediliyor'
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ekim 24 2025
Paylaş
X Post
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu, bu sabah başlatılan "casusluk" soruşturması için "Son incelemelere göre Roma’yı da Ekrem İmamoğlu’nun yaktığı iddia ediliyor" diye tepki gösterdi. Casusluk iddialarına cezaevindeki İmamoğlu'ndan da tepki gecikmedi.
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında bu kez de 'casusluk' soruşturması açıldı. Aynı kapsamında Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ gözaltına alınırken; İmamoğlu'nun kampanya direktörü tutuklu Necati Özkan'ın da sorgulanmak üzere savcılığıa getirileceği öğrenildi.
Ekrem İmamoğlu hakkında açılan bu yeni soruşturma üzerine eşi Dilek Kaya İmamoğlu'ndan hiciv içerikli bir tepki geldi.
İmamoğlu, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"Son incelemelere göre Roma’yı da Ekrem İmamoğlu’nun yaktığı iddia ediliyor. Her ne kadar o dönemde yaşamamış olsak da, biz yine de bu konunun da titizlikle araştırılmasını talep ediyoruz. Yeter ki soruşturmalar yürüsün. Tarih bekleyebilir!!!
Maalesef ki artık millet olarak trajikomik bir durumun içerisindeyiz."
Casusluk iddialarına cezaevinden tepki gösteren Ekrem İmamoğlu ise "Kelimelerle tarif edilemeyecek, utanç verici bir ahlaksızlıkla karşı karşıyayız... Bugün yargı üzerinden yürütülen operasyonlar; Türkiye Cumhuriyeti Devleti, yüce Türk Yargısı ve 86 milyon vatandaşımız için artık çok büyük ve tarihi bir tehdite dönüşmüştür" ifadelerini kullandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Venezuela depremleri: 50 bin kişi hâlâ kayıp2.İran 10 bin kişinin susuz kaldığını açıkladı3.Şanlıurfa’nın bitmeyen şehir hastanesi: 11 yıl, 8,7 milyar TL, sıfır hasta4.ABD’de binlerce kişiyi etkileyen parazit salgınının arkasından ünlü fast food zinciri çıktı5.Orman yangını uyarısı: Bu 4 güne dikkat
6.Trump'tan Kanada'ya 'duman vergisi' tehdidi7.Almanya'da şüpheli servet ile mücadele: Porsche ve Rolex'lere el mi konulacak?8.Türkiye Ukrayna'ya Karadeniz'de güvenlik garantisi verdi9.Muhammed Salah, Beşiktaş ile iki yıllığına anlaştı: Maaşı ve sözleşme detayları belli oldu10.Dünya Kupası’nın arka planı: Milyar dolarlık pastada kim kazandı, kim kaybetti?

TÜRKMEN TERZİ

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH








