Rusya: Ukrayna’da Türkiye yapımı silahlar ele geçirildi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Ekim 6 2024
Paylaş
X Post
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’da Türkiye yapımı silahların ele geçirildiğini iddia etti.
Samanyoluhaber.com - Moskova
Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk bölgesindeki Ugledar’ın ablukaya alınmasından sonra şehirden kaçan Ukrayna askerlerinin geride çok sayıda yabancı marka silah ve mühimmat bıraktığını açıkladı.
Ele geçirilen silahlar arasında en çok dikkat çekenlerinin Polonya yapımı sessiz havan topları, Türk ve Amerikan yapımı otomatik el bombası fırlatıcıları ve hafif silahlar gibi NATO silahların bulunduğu bildirildi.
Ayrıca bu silahlara ait çok sayıda mühimmat da Rus askerleri tarafından şehrin farklı noktalarında ele geçirildi.
Türkiye resmi olarak reddetmişti
Türkiye resmi olarak Ukrayna'ya silah ve mühimmat satmadığını iddia ediyor ancak çok sayıda Türkiye'ye ait silah, mühimmat askeri araç Ukrayna ordusu tarafından kullanılıyor.
Ugledar, Donetsk’in güneybatısında stratejik bir noktada yer alıyor ve askeri lojistik açısından önemli bir bölge olarak değerlendiriliyor. Şehrin Ukrayna’nın doğu ve güney cephelerinin kesişim noktasındaki savunma pozisyonları nedeniyle Ukrayna için büyük bir askeri öneme sahip olduğu belirtildi.
Ugledar’ın düşüşünün Ukrayna savunmasını ciddi şekilde zayıflatabileceği ve bölgedeki askeri dengeyi değiştirebileceği yorumları yapılırken, Rusya’nın Batı menşeli silahları ele geçirmesi dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Livaneli’den KHK’lılara destek: “Yaşananları unutmamalıyız”2.İstanbul'da Ahbap Derneği'ne Kayyım Atandı3.Özgür Özel’den Kılıçdaroğlu’na sert mesaj: Beni dokunulmazlıkla mı korkutacaklar?4.Samanyolu Televizyonu'nun emektar gazetecilerinden Hakan Şahinli ruhunun ufkuna yürüdü5.ABD'den Çin'e karşı hamle: Şimdiden 340 milyon dolarlık bütçe ayrıldı
6.Yapay zeka korkuttu, teknoloji devleri güvenlik ittifakı kurdu7.Ukrayna İHA’larının hedefi yine Moskova oldu8.Kritik soru için dikkat çeken iddia: Mansur Yavaş Yeni Parti'ye katılacak mı?9.DEM Parti’den iktidara çağrı: “Çerçeve yasa ortak mutabakatla hazırlanmalı”10.Erdoğan Ahbap'ı hedef aldı: 'Depremde fırsatçılık yapanlar hesap veriyor'

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

Livaneli’den KHK’lılara destek: “Yaşananları unutm...

İstanbul'da Ahbap Derneği'ne Kayyım Atandı

Özgür Özel’den Kılıçdaroğlu’na sert mesaj: Beni do...

Samanyolu Televizyonu'nun emektar gazetecilerinden...

ABD'den Çin'e karşı hamle: Şimdiden 340 milyon dol...







