Silivri’deki İBB Davasında Ara Karar: 2 Tahliye, Ekrem İmamoğlu İçin Tutukluluğa Devam

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Eylül 4 2026
Paylaş
X Post
İBB davasında savcının 53 tutuklu sanığın tamamının tutukluluk halinin devamını istemesinin ardından mahkeme iki kişi hakkında tahliye kararı verdi. Ekrem İmamoğlu dahil 51 sanık cezaevinde kalacak.
Silivri’deki İBB Davasında Ara Karar: 2 Tahliye, Ekrem İmamoğlu İçin Tutukluluğa Devam


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 414 sanıklı İBB davasında mahkeme, Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Akyüz ile iş insanı Serkan Öztürk’ün tahliyesine karar verdi. Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 51 kişinin tutukluluk hali devam edecek.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 414 sanıklı İBB davasının ikinci celsesinin 11’inci günü Silivri’de görüldü.

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanıkların tahliye talepleri ele alındı. Savcı, 53 tutuklu sanığın tamamının tutukluluk halinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Akyüz ile iş insanı Serkan Öztürk’ün tahliyesine karar verirken, Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 51 kişinin tutukluluğunun devamına hükmetti.

Dava 7 Eylül’e ertelendi.


İMAMOĞLU: ADALET ÇÖKERSE DEVLET ÇÖKER

Tahliye talebine ilişkin konuşan İmamoğlu, hukuka güvenin ortadan kalkmasının bütün ülkeyi etkileyeceğini belirterek, “Hukuka güven ortadan kalkarsa bedelini 87 milyon öder. Adalet çökerse devlet çöker. Buradaki insanlardan hangisi kaçacak, hangisi delil karartacak?” dedi.

İmamoğlu, belediye başkanları ve İBB yöneticilerinin tahliye edilmesi gerektiğini savunarak, “Bırakın tek suçu milletin oylarıyla seçilmek olan belediye başkanları gitsin işini yapsın. İBB yöneticilerini bırakın, onlar benim yol arkadaşlarım” ifadelerini kullandı.

“ÇÖKMÜŞ BİR İDDİANAME KALDI”

Dosyada ileri sürülen bazı suçlamaların tarihler ve delillerle örtüşmediğini savunan İmamoğlu, “Veri sızıntısı, İBB Hanem, VIP liste, rüşvet dediler, tarihler tutmadı. Geriye delillerle kurulmuş bir iddianame değil, çökmüş bir iddianame kaldı” diye konuştu.

İmamoğlu, kendisine yönelik tek bir somut delilin duruşma salonundaki ekrana yansıtılması halinde sonucuna katlanacağını söyledi.

AKIN GÜRLEK’E CANLI YAYIN YANITI

İmamoğlu, Adalet Bakanı Akın Gürlek’in “Ekrem İmamoğlu duruşmaların hâlâ canlı yayınlanmasını istiyor mudur?” sözlerine de yanıt verdi.

“Evet istiyorum, hatta geçmiş duruşmalar da yayınlansın” diyen İmamoğlu, “Benim milletimden saklayacak bir şeyim yoktur. Millet karar versin, millet şahidimdir” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu konuşmasını, “Cumhuriyet, demokrasi, adalet için bedeli hayatım da olsa sonuna kadar mücadele edeceğim” sözleriyle tamamladı.