Trump Yönetiminden Sert Karar: Mahmud Abbas ve Filistinli Yetkililere Vize Resti

Dışişleri Bakanlığı, Abbas’ın adını doğrudan anmayan ayrı bir açıklamada; Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) üyelerine ve Filistin Yönetimi yetkililerine “ABD’ye verdikleri taahhütlerin aksine reform yapmamaları ve barış umutlarını baltalayan devam eden faaliyetleri nedeniyle” vize verilmeyeceğini duyurdu.
Filistin Dışişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, kararı “güven inşa etme, Filistin-ABD ilişkilerini geliştirme ve iki devletli çözümü uygulayıp barış ile istikrarı sağlamak için gerekli siyasi iklimi oluşturma çabalarına aykırı, haksız bir tedbir” olarak nitelendirdi.
Trump yönetimi geçen yıl da aynı adımı atmış ve Filistin lideri, BM Genel Kurulu’na video konferans yoluyla katılmaya zorlanmıştı. Bu hamle ABD’yi, geçen yıl Birleşmiş Milletler’de Filistin devletini tanıyan Fransa dahil pek çok ülkeyle karşı karşıya getiriyor. Fransa ve Suudi Arabistan’ın eş başkanlığında düzenlenen iki devletli çözüm konferansının ardından toplam 142 BM üyesi ülke bu kararı onaylamıştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

Tom Barrack Duyurdu: Erdoğan ve Trump BM Genel Kur...

Cepte Nakit Bitti: Kart Sayısı 478 Milyona, Harcam...

Kadir İnanır’ın Vasiyet Davasında Tebligat Engeli:...

Borsa İstanbul’daki Çöküş Yargıya Taşınıyor: YRP L...

YENİ Parti'de İsim Krizi Masada: "Aleyhte Karar Çı...






