Trump'tan 'Hürmüz Boğazı' çıkışı: 'Boğazın kontrolünü almayı düşünüyorum'

Trump, İran'ın Hürmüz Boğazı'ndaki hareketlerine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
"EĞER İRAN PETROL AKIŞINI DURDURACAK HERHANGİ BİR ŞEY YAPARSA..."
Başkan Trump, "Eğer İran, Hürmüz Boğazı'ndaki petrol akışını durduracak herhangi bir şey yaparsa, ABD tarafından şimdiye kadar gördüklerinden 20 kat daha sert vurulacaktır" ifadelerini kullandı.
İran'ın bu yönde bir adım atması halinde ABD'nin "kolayca yok edilebilecek hedefleri" vuracağını kaydeden Trump, bunun İran'ın yeniden bir ülke olarak inşa edilmesini neredeyse imkansız hale getireceğini savundu.
Trump, ayrıca Hürmüz Boğazı'nın açık kalmasının başta Çin olmak üzere boğazı yoğun şekilde kullanan ülkeler için bir "ABD hediyesi" olduğunu belirtti.
'BOĞAZIN KONTROLÜNÜ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM'
ABD Başkanı Trump, 9 Mart'ta CBS News'e, "Şu anda bazı gemiler (Hürmüz Boğazı'ndan) geçiş yapıyor ama boğazın kontrolünü almayı düşünüyorum" açıklamasında bulunmuştu.
İran Devrim Muhafızları Ordusu, Trump'a cevap olarak, İsrail ve ABD büyükelçilerini sınır dışı eden her Arap veya Avrupa ülkesinin bugünden itibaren Hürmüz Boğazı'ndan geçiş yapabileceğini duyurmuştu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

ABDULLAH AYMAZ

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ARİF ASALIOĞLU

HÜSEYİN ODABAŞI

KADİR GÜRCAN

Geleceği Sofrada İnşa Etmek: Wilhelmstadt Okulları...

İran basınından flaş Netanyahu iddiası: 'Yaralanmı...

İtirafçı beyanları, Bank Asya hesabı, ev sorumlusu...

AB Konseyi Başkanı Costa: İran savaşının tek kazan...

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’den Bahçeli’ye ziya...







