Ukrayna'da savunma bakanı değişti

Samanyoluhaber.com - Moskova
Ukrayna parlamentosu, Mihaylo Fedorov'u yeni Savunma Bakanı olarak onayladı. Fedorov, daha önce 2019'dan bu yana Dijital Dönüşüm Bakanı olarak görev yapıyordu ve şimdi ülkenin en kritik bakanlıklarından birinin başına getirildi.
Bu değişiklik, Başkan Volodymyr Zelenskiy tarafından başlatılan daha geniş bir yönetim değişikliğinin parçası. Zelenskiy, Fedorov'un özellikle "drone hattı" gibi teknoloji odaklı savunma projelerindeki deneyiminin, orduda ihtiyaç duyulan değişiklikleri hayata geçirebileceğini ifade etti. Önceki Savunma Bakanı Denis Şmıgal ise Birinci Başbakan Yardımcısı ve Enerji Bakanıpozisyonlarına getirildi.
Fedorov'un Profili
Yeni bakan, göreve başladıktan sonraki ilk iş olarak, Savunma Bakanlığı'nda bir finansal denetim (audit) yapacağını ve böylece "biriken sorunları çözmeyi ve ülkenin savunma kapasitesini korumayı" amaçladığını açıkladı. Ayrıca, yolsuzlukla mücadeleye özel bir vurgu yapacağını belirtti.
2019'da 28 yaşında, Ukrayna tarihinin en genç bakanı oldu. Dijital Dönüşüm Bakanı olarak, "Akıllı Telefonda Devlet" projesini ve devlet hizmetleri uygulaması "Diya"yı yönetti.
Bu atama, Ocak ayı başından bu yana devam eden ve Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanı, askeri istihbarat (GUR) ve Güvenlik Servisi (SBU) liderlikleri de dahil olmak üzere üst düzey yönetimdeki değişiklikler dizisinin son halkası.
Ukrayna, savaşın 5'inci yılına girerken, teknoloji ve dijital dönüşüm alanındaki deneyimiyle tanınan bir ismi savunma bakanlığına getirerek, ordunun modernizasyonu ve şeffaflaştırılması yönünde önemli bir adım attı. Fedorov'un, savunma bütçesinin etkin kullanımı ve drone savaşı gibi yeni nesil teknolojilerin entegrasyonu konularında öncülük etmesi bekleniyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

'Garantili soygun': ‘Garanti tutmasına rağmen 22 m...

Ankara'da düşen Libya uçağı hakkında flaş açıklama...

THY, uçağına bomba tehdidi acil iniş yaptırdı!

Diploma davasında gerginlik: 'Bu diploma anamın sü...

Ankara'daki su tartışmasına Erdoğan da girdi: Özel...


