Yandaşlar duyurdu: Kılıçdaroğlu ile Özel gizlice görüştü ve hedef belirledi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Haziran 5 2026
Paylaş
X Post
Sabah yazarı Mahmut Övür, mutlak butlan kararının ardından CHP'deki tartışmaları ve iddiaları köşesine taşıdı. Övür, Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel'in görüştüğünü öne sürdü. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanı olarak atanan Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP lideri Özgür Özel'in iki kez milletvekilleriyle görüşme yaptığı öne sürdü.
Yandaşlar duyurdu: Kılıçdaroğlu ile Özel gizlice görüştü ve hedef belirledi

Sabah yazarı Övür, Kılıçdaroğlu ile Özel'in Engin Altay, Gürsel Erol ve Ali Öztunç'un çabalarıyla bir araya geldiğini iddia etti. Övür, "Bu üçlü mü sağladı yoksa başka bir kanal mı devreye girdi bilmiyorum ama önceki gece Ankara kulislerine -artık bomba demek de etkisini yitirdi- çarpıcı bir haber düştü. Meğer bu üçlü ekibin gelip gitmesi sadece kamuoyunu yeni sürece alıştırmak içinmiş, arka planda Kılıçdaroğlu Özgür Özel ciddi ciddi görüşüyormuş." diye yazdı.

Övür, "Bu görüşmede İstanbul'dan İzmir'e kadar il başkanlarının durumu da ele alınmış. Hatta İstanbul'a adı çok geçen Gürsel Tekin'in değil, daha genç bir ismin geleceği, İzmir'e ise daha önce belediye başkanı olan bir işadamının ya da eski gençlik kolları başkanı İrfan İnanç'ın getirileceği bile konuşulmuş. Hedef de belirlenmiş: Kılıçdaroğlu genel başkan, Özgür Özel cumhurbaşkanı adayı..." ifadelerini kullandı. 

Selvi, "CHP Milletvekilleri Engin Altay, Ali Öztunç ve Gürsel Erol, Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında mekik dokuyorlar. CHP’de ağırlıkları olan üç milletvekili istiyorlar ki iki lider arasına diyalog kurulsun. İstiyorlar ki CHP bölünmesin. Bir an önce kurultaya gidilsin" ifadelerini kullandı. Selvi, Özel'in son karar verici olmadığını ve kararların Silivri'den tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu tarafından alındığını da iddia etti. Peki iddialara göre; milletvekilleri Özel ve Kılıçdaroğlu'na hangi önerileri götürdü, talepler ne oldu?

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı hakkında mutlak butlan kararı verilmesiyle Genel Başkan olarak atanan Kılıçdaroğlu ve Özel'in milletvekilleriyle yüz yüze görüşmeler yaptığı iddia edildi.