Zulme gülen abla…

Kahramanmaraş'ta düzenlenen nefret operasyonunda gözaltına alınanlardan biri de Gökçe Özbek oldu. Özbek'in fotoğraf karesi ise günün en çok konuşulan fotoğraflarından biri oldu.

Zulme gülen abla…Gökçe Özbek

Gökçe Özbek, ‘paralel paranoyası’ ile tüm ülkede yürütülen ‘cadı avı’nın son kurbanlarından. Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Lale Eğitim ve Kültür Derneği’nin başkanı. Derneğin bazı üyeleriyle birlikte önceki sabah gözaltına alındı. Muhtemelen suçu fakir öğrenciler için burs toplamak, onlara kalacak yurt yuva ayarlamak.

Gözaltı sonrası sağlık muayenesine götürülürken çekilmiş fotoğrafıyla tanıdık onu. Gördüğü zulme karşı tek silahı olan tebessümü kullanıyordu. Bir kadın olarak kötülüğe gülüyor, korkuyu elinin tersiyle kenara itiyordu. O tebessüm, hayatının özetiydi bir anlamda. Tertemiz, şefkat dolu kalbinin, iyi niyetinin, yardımseverliğinin simasına yansımasıydı.

Daha düne kadar kendisini öğrencilerin eğitimine ve ihtiyaç sahiplerinin yardımına adamış isimsiz bir kahramandı. İyilik için peşinden koştuğu insanların dışında ne kendisini, ne de derneğini tanıyan vardı. Sütçü İmam’ın memleketinde yıllardır nice isimsizlerin derdine çare olmuş, hayır dualarını almıştı. Yoksul öğrencilerin Gökçe Abla’sı, mağdur kadınların biricik dostuydu.

Yakın arkadaşı, kimsenin bilmediği farklı bir özelliğinden bahsetti. Hapishanedeki kader mahkumu kadınlarla ilgileniyor, psikolojik destek veriyormuş. Dışarıdaki çocuklarına da yardım ediyormuş. Bu yüzden onu tanıyanlar şöyle diyordu: “Bu insanı hangi gerekçeyle gözaltına aldılar aklımız almıyor.”

Algı operasyonunun mağdurları arasına ismini yazdırdı Gökçe Özbek. Sözde ‘terör örgütü üyesi’ olmaktan gözaltına alınmıştı ama ona bu zulmü reva görenler de çok iyi biliyor ki; ‘Gökçe ablalar’ ülkesini canından çok sever. Onların hayat gayesi insanlığa hizmet etmektir. Gençlerin eline silah değil, kalem vermektir.

İşte bunun için gülüyordu Gökçe abla. Başını öne eğecek, utanacak, yüzünü saklayacak bir iş yapmamıştı. ‘Mevlam neylerse güzel eyler’ demişti.

Burstan gözaltına alınanlar adliyede

Kahramanmaraş’ta burs veren hayırseverlere yönelik nefret operasyonu kapsamında gözaltına alınan 4 kişi serbest bırakıldı, 19 kişi ise adliyeye sevk edildi. Önceki gün Kahramanmaraş merkezli Gaziantep ve Şanlıurfa’da eş zamanlı operasyonda 23 hayırsever gözaltına alınmıştı.

Isparta’da 4 kişi  cezaevinde

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabaha karşı çok sayıda adrese operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi kadrosunda bulunan 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltındaki 10 kişi savcılığa sevk edildi. Şahıslardan 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ağrı’da 2 kişi tutuklandı

Ağrı merkezli İstanbul, İzmir, Afyonkarahisar ve Ordu’da yapılan operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltındaki 3 kişi adli kontrol ile serbest bırakıldı, 2 kişi tutuklandı.

<< Önceki Haber Zulme gülen abla… Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER