'2016 Eylem Planı'nın sosyal ve ekonomik getirileri büyük olacaktır'

'2016 Eylem Planı'nın sosyal ve ekonomik getirileri büyük olacaktır'

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, hükümetin 2016 Eylem Planı'nın, sosyal ve ekonomik getirilerinin büyük olacağını söyledi. İş dünyasının ve ekonominin önünün açılacağını ifade eden Özer, programın 2015 yılı büyüme rakamlarının beklentilerin üzerinde gelmesiyle birlikte iyimserlik ve moral artışı sağladığını belirtti.

DTO Başkanı Özer, yaptığı açıklamada, "Planın getirdiği önemli hedeflerin, kısa sürede hayata geçirilebilecek nitelikte olduğu görülmektedir. Asgari ücretin net bin 300 liraya çıkması, gelir dağılımının düzelmesine yardımcı olacaktır ancak iş dünyası olarak asgari ücretteki özel sektörün üzerindeki yüklerin hafifletilmesi gerekmektedir. Genç işsizliğin azaltılması ve gençlerin toplumda verimli şekilde yer almasını sağlamak için yatırım ve iş kurma kredisi sağlanması, yeni işe giren gençlerin ücretlerinin bir yıl devlet tarafından karşılanması, işveren bakımından da önemli bir teşvik olacaktır. Ayrıca kıdem tazminatı sisteminde yaşanan sorunların çözümü amacıyla ilgili sosyal taraflarla istişare içinde gerekli mevzuat düzenlemesi yapılacak olması bizleri memnun etmiştir." dedi.

Planda, piyasayı canlandıracak ve devlete gelir kaynağı sağlayacak önemli uygulamalar olduğunu vurgulayan Özer, "KOBİ ve esnafın gelir vergisi muafiyet sınırının yükseltilmesi, yem ve gübreden alınan KDV'nin kaldırılması piyasalarda yeni bir canlanma getirecektir. Yem ve gübrede KDV'nin kalkması, tarım sektörü için önemli bir destek olacaktır. Kırsal kalkınma desteklerinin tüm illeri kapsayacak şekilde genişletilmesininse tarım sektöründe yeni yatırımlar sağlamasını bekliyoruz. Kentleşme sorunları ve kentleşme sonucu ortaya çıkan rantın vergilendirilmesi, önemli kamu kaynağı oluşturacaktır." diye konuştu.

Toplumdaki huzur ve düzenin güçlendirilmesi için düşünülen düzenlemelerin, aynı zamanda ekonominin ihtiyacı olan güven ortamını da geliştireceğini belirten Necdet Özer, "Planın uygulanmasının, hem sosyal hem de ekonomik getirilerinin büyük olacağını inanıyoruz. 2015 yılı ilk dokuz aylık büyüme oranının yüzde 3,4 ve üçüncü çeyrek büyümesinin yüzde 4 gibi beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi, yeni planla birlikte ekonomik büyümenin hızlanacağı beklentilerimizi artırmıştır." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber '2016 Eylem Planı'nın sosyal ve ekonomik getirileri büyük... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER