4 kişiden biri taksi ücretini kartla ödedi


Akıllı telefon sayesinde taksi çağırmayı sağlayan uygulama BiTaksi'nin verilerine göre 4 kişiden biri taksi ücretini kart veya dijital sistem üzerinden ödedi. Uygulamanın kendisi üzerinden elde ettiği verilere göre 4,5 milyonun üzerindeki yolculuğun 1 milyonunun kredi kartı, PayPal ve BKM Express gibi dijital ödeme seçenekleriyle yapıldı.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, BiTaksi üzerinden yapılan ödemelerle ilgili bilgi verildi. Taksilerde, nakit ödemenin dışında farklı ödeme seçenekleri sunan akıllı telefon uygulaması BiTaksi'nin verilerine göre bir milyon yolculuk dijital yolla ödendi. Taksi arayan yolcu ile yolcu arayan taksiciyi akıllı telefonda buluşturan uygulama üzerinden 4,5 milyonun üzerinde yolculuk gerçekleştirildi. Bu rakamın 1 milyonu da kredi kartı, PayPal ve BKM Express gibi dijital ödeme seçenekleri kullanılarak yapıldı.

ANKARA KREDİ KARTLI TAKSİYİ SEVDİ

BiTaksi verilerine göre kredi kartıyla aylık ortalama yapılan yolculuk oranı yüzde 26. Taksinin en çok kullanıldığı günler ise Cuma ve Cumartesi. Gün içerisinde taksi yolculukları en çok sabah 08.00-09.00 ile akşam 18.00-19.00 saatleri arasında yapıldı.

Ankara'da kredi kartıyla taksi kullanımı İstanbul'un 3 katı. Ankaralılar'ın yüzde 78'i BiTaksi'de kart kullanırken, yüzde 22'si nakit yolculuk yapmayı tercih etti. Taksinin yoğun kullanıldığı günler ise Perşembe ve Cuma. Ayrıca taksi yolculukları sabah 08.00-09.00 ile akşam 17.00-19.00 arasında yoğunlaştı.

Hizmete girdiği günden bu yana 1,5 milyon kişi tarafından cebe indirilen BiTaksi ile yapılan yolculukların toplamı 40 milyon kilometreyi aştı. BiTaksi İstanbul'da 10 bin, Ankara'da ise bin aktif sürücü ile hizmet veriyor.
CİHAN
<< Önceki Haber 4 kişiden biri taksi ücretini kartla ödedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER