Vural: Dokunulmazlıklarda parmaklarınızı milletin talebi doğrultusunda kaldırın


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Partililere seslenerek 'Gelin hep beraber birlikte teröre karşı dik duralım.' açıklamasında bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi.

Brüksel'de yaşanan saldırıların uluslararası camianın ve demokrasilerin terör karşısında işbirliği içinde olmasının gerekliliğini bir kez daha gösterdiğini belirten Vural, ülkelerin başka coğrafyalarda terörü cesaretlendiren eylem ve söylemlerden kaçınması gerektiğinin söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Brüksel'de terör örgütünce kurulan çadıra yönelik tepkilerinin haklı ve doğru olduğunu anlatan Vural, "Ancak çözüm süreci boyunca Türkiye'de yaşanan bazı gelişmelere, afişlere ve bilboardlara izin verilmiş olması çelişkili bir durum oluşturuyor." diye konuştu.

Terör örgütüne destek verenlerin, yandaşlık yapanların, siyasi olarak savunuculuğunu yapanların millet iradesini temsil etmeye hakkı olmadığını hatırlatan Vural, "Sayın Davutoğlu size sesleniyorum; terör örgütüne destek olmak, yardım ve yataklık yapmak milletvekili sıfatıyla yakışmıyorsa elinizdeki iradeyi kullanın. Gelin parlamentoda dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda, o parmaklarınızı hiç olmazsa milletin talebi doğrultusunda kaldırın. MHP olarak bu konuda kendilerine yaptığımız teklife halen cevap bekliyoruz. Sayın Başbakan, AKP yöneticileri; gelin hep beraber birlikte teröre karşı dik duralım. Teröre destek olanların karşısında olalım. Millet sizden bu konuda bir siyasi irade bekliyor. Siz bu iradenizi ortaya koyun, ondan sonra dokunulmazlık mokunulmazlık ne varsa bunlarla ilgili olarak adım atmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasanın referanduma götürülmesi ve bu konuda MHP'nin desteği yönündeki sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Vural, "MHP olarak tutumumuz açık ve nettir. Bu tutumumuzu TBMM Başkanı'na da ifade ettik. MHP olarak, yeni anayasa ile ne yeni bir devlet ne yeni bir milletin inşasına izin vermeyeceğimizi, Türk milleti milli kimliğinin, milli ve üniter devlet olan cumhuriyetimizin anayasanın ilk dört maddesinde kendisini ifade eden ilkelerine sadık, aynı zamanda parlamenter demokrasiyi güçlendirecek girişimlerde yeni bir anayasa çalışmasına katkı sağlayacağımızı ifade ettik. MHP olarak tutumumuz aynıdır. Bu konuda kiminle nasıl beraber olacağımız ilkelerle belirlenmiştir. MHP'nin bu tutumunu hiç kimse değiştiremeyecektir. Kendi arzu ve ihtiraslarına da MHP'nin iradesini bulaştıramayacaktır." cevabını verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Vural: Dokunulmazlıklarda parmaklarınızı milletin talebi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER