8 bacaklı doğan oğlak görenleri hayrete düşürdü


Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlı Hacımusalı köyünde bir çiftçiye ait yeni doğan 8 bacaklı oğlak görenleri hayrete düşürdü.

Hayvancılıkla geçimini sağlayan Ahmet Tiftik, ilk defa böyle bir durumla karşılaştığını belirtti. Yıllardır köyde hayvancılık yaptığını vurgulayan Tiftik, şunları kaydetti: "İkiz, üçüz ve dördüz hayvanlarım oldu, fakat ilk defa 8 bacaklı bir keçi yavrusu gördüm. Sabah hayvanları yemlemek için ağıla gittiğimde keçi doğurmakta güçlük çekiyordu. Ayaklarından tutarak çıkardığımda yavru oğlak zaten ölmüştü. Cansız bir şekilde yerde yatıyordu. Önce anlamadım sonra bacaklarının 8 tane olduğunu görünce çok şaşırdım. Komşularımızda köyümüzde ilk defa böyle bir durumla karşılaşıldığını belirtiyorlar. Allah'ın takdiri diyecek bir şey yok. Keçinin sağlık durumu iyi fakat yavrusu öldü. Yaşasaydı 8 bacaklı bir şekilde nasıl olurdu bilemiyorum."

Bazı köy sakinleri ise ilk defa 8 ayaklı bir oğlak gördüklerini anlatarak, "Bu hayvan ikiz yavrulayacakmış fakat gelişimini tam tamamlayamamasından dolayı 8 bacaklı oğlak doğurmuş. Bu durum veteriner hekim tarafından iyi bir şekilde incelenmesi gerekir." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber 8 bacaklı doğan oğlak görenleri hayrete düşürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER