AB eski Bakanı: Gerçekleri verecek yayın organı kalmasın isteniyor


Avrupa Birliği eski Bakanı Ali Haydar Konca, Zaman Gazetesi'ne kayyım atanacağı iddialarına tepki gösterdi. Konca, "Gerçekleri veren bir iki yayın organı vardı, şimdi de onlar susturuluyor. Böylelikle, gerçekleri verecek yayın organı kalmasın herkes sahibinin sesi olsun isteniyor." dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Konca, şunları kaydetti: "Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali' kararı bile tartışılır hale geldi, onu aşmak için çeşitli yollar keşfediliyor. Şimdi de Zaman Gazetesi'ne kayyım atanması söz konusu. Gerçekleri veren bir iki yayın organı vardı, şimdi de onlar susturuluyor. Böylelikle, gerçekleri verecek yayın organı kalmasın, herkes sahibinin sesi olsun isteniyor. Türkiye'deki gidiş raydan çıkmıştır. Muhalefetin tek bir tek 'm'si bile ağza alınmasın, herkes aynı telden çalsın, kimse gerçekleri görmesin, toplum suskun olsun isteniyor. Toplum susturulacak ama nereye kadar? Bu yöntemlerin para edeceğini sanmıyorum. Baskıyla, zulümle hiç kimse abad olmamış, olmayacak. Bugünler sıkıntılı günler. Bir yandan medya susturuluyor bir yandan şehirlerin geldiği hale bakın."

"BOYDAKLARI RENCİDE ETMEK İSTİYORLAR"

Boydak Grubu'na yapılan operasyona ilişkin ise Konca, şunları kaydetti: "Artık gölgeden korkak hale geldiler. Boydak Grubu'na daha önce operasyon yapıldı. Bir şey bulunmadı. Yeniden operasyonla muhalefetin tek bir dinamiğini bırakmama çabasındalar. Boydak Grubu'nun kendi işlerine, güçlerine bakma dışında bir işi yok. Bunun dışında bir kanaat, yargı yok. Yapılan bu operasyonla onları sıkboğaz etmek, rencide etmek, sindirmek istiyorlar. Bunun hukukla, demokrasiyle anlaşılabilir tarafı yoktur." CİHAN
<< Önceki Haber AB eski Bakanı: Gerçekleri verecek yayın organı kalmasın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER