AB referandumu için İngiliz kabinesi bu akşam toplanmayacak


İngiltere parlamentosu, bu akşam Belçika'nın başkenti Brüksel'de sona ermesi beklenen AB Zirvesi'nin ardından referandum için planladığı Bakanlar Kurulu toplantısını ertelemek zorunda kaldı.

Brüksel'de, İngiltere'nin, Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin devam etmesi için 28 ülke liderinin bir araya geldiği, dün başlayan ve bugün de devam eden AB Zirvesi'nde, ada için henüz bir anlaşma sağlanamadı.

İngiltere Başbakanı David Cameron, AB liderlerine sunduğu 4 reform şartına yönelik devam eden görüşmelerinin uzaması ve henüz bir anlaşma sağlanamaması nedeniyle parlamentoda planlanan olağanüstü toplantının ertelendiğini duyurdu.

Resmi Twitter hesabından "Müzakereler bu akşam da devam ediyor. Muhtemel Bakanlar Kurulu toplantısı bu akşam olmayacak. Toplantı anlaşma sağlandığında gerçekleşecek." ifadelerini kullanan Cameron'ın, diğer 28 AB lideriyle ülkesinin talepleri doğrultusunda anlaşmaya varması halinde, Haziran ayında planlanan referandum tarihini de belirlemesi bekleniyor.

Bu akşam bitmesi beklenen AB Zirvesi ise İngiltere ile anlaşma sağlanamadığı için yarına kadar devam edecek. Öte yandan, Brüksel'e gelen 28 AB liderlerinin konaklamalarını bir gün daha uzatmaları talep edildi. CİHAN
<< Önceki Haber AB referandumu için İngiliz kabinesi bu akşam toplanmayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER