Afşin'de dış ticaret ve ithalat konulu konferans yapıldı


Afşin Ticaret ve Sanayi Odası ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Afşin'deki işadamları ve esnaflara yönelik olarak Dış Ticaret ve İthalat konulu bir konferans düzenlendi.

Afşin Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleştiren konferansa konuşmacı olarak Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde görevli Doç. Dr. Burcu Erşahin, Doç. Dr. Ali Haluk Pınar ve Yrd. Doç. Dr Arif Selim Eren katıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Tuncer Okumuş, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerde bu tür konferanslar ve mesleki eğitim kursları düzenlediğine dikkat çekti. Afşin'den ithalat nasıl olur ve risklerinin anlatıldığı konuşmacılardan, Yr. Doç. Dr. Arif Selim Eren, dış ticaretin tarihsel gelişimini anlattı. Diğer konuşmacılar Doç. Dr. Burcu Erşahin ve Doç. Dr. Ali Haluk Pınar da dış ticaret ve ithalatın yöntemleri, ülkeleri dış ticarete iten nedenler, ihracatçı olma şartları, ihracat belgeleri, ithalat yapmanın nedenleri ve ithalat yaparken kullanılan belgeler hakkında çeşitli bilgiler aktardı.

Konferans hakkında değerlendirme yapan Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can da bu tür organizelerin iş adamlarının ihracat ve ithalata dönük faaliyetlerinde ön bilgiye sahip olmaları açısından büyük önem arz ettiğini söyledi. Afşin'deki işadamları açısından konferansın verimli geçtiğini belirten Ticaret Odası Başkanı Can, "Yatırım yapacak arkadaşlarımız ihracatın ve ithalatın prosedürlerini bilerek işe başlayacaklar. En azından ön bilgi sahibi olacaklar. Konferansımızı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenledik. Bu ve benzeri organizelerimiz önümüzdeki dönemde de devam edecek. Katılan işadamı ve esnaf arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz." diye konuştu.


CİHAN
<< Önceki Haber Afşin'de dış ticaret ve ithalat konulu konferans yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER