Manisa'da zulüm 80 yaşındaki amcaya aile boyu çattı

Manisa’da TEM polisleri tarafından gözaltına alınan 80 yaşındaki Mustafa Yerkazanoğlu'nun, iki oğlunun daha önce tutuklandığı ortaya çıktı. Yerkazanoğlu'nun gelininin de geçtiğimiz kasım ayında kelepçelenerek gözaltına alındığı belirtildi.

Manisa'da zulüm 80 yaşındaki amcaya aile boyu çattı

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütü kurmak ve yönetmek iddiasıyla 29 Aralık’ta dört esnaf gözaltına alındı.

Özgürdüşünce'den Bilal Şahin'İn haberine göre, emniyette ifadeleri alınan dört kişi adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolünde polisin koluna girmesine rağmen güçlükle yürüyen 80 yaşındaki Mustafa Yerkazanoğlu terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlandı. 80 yaşındaki Mustafa dede ve iki esnaf adli kontrol talebiyle serbest bırakılırken bir esnaf tutuklandı.

BANKAYA NEDEN PARA YATIRDIN
80 yaşında terör örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak suçlamasıyla itham edilen Mustafa Yerkazanoğlu’na terör suçlaması yöneltilmesinin nedeni olarak Bank Asya’ya para yatırması gerekçe gösterildi. Emniyet ve savcılık ifadesinde Bank Asya’ya niçin para yatırdığı, yatırılan paraların kime ait olduğunun sorulduğu ortaya çıktı.



KURBAN BAĞIŞINDAN TUTUKLAMA
10 Kasım tarihinde Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri 35 farklı adrese operasyon düzenlemiş aralarında Bank Asya şube müdürü, iş adamı, muhasebeci, doktor, avukat, eğitimci, müteahhit ve esnafların da bulunduğu 27 kişiyi gözaltına alınmıştı.

KADINLARA KELEPÇE
Operasyonda gözaltına alınan kadınlara kelepçe takılmış, 28 Şubat sürecini hatırlatan bu uygulama tepki görmüştü. Başsavcılığın açıklamasında kurban toplamanın da suç kapsamında değerlendirildiği ortaya çıkmıştı. Önceki günkü operasyonda gözaltına alınan Mustafa Yerkazanoğlu’nun 10 Kasım’daki operasyonda gözaltına alınalar arasında yer alan Ö.Y ve Ö.Y.’nin babası, kelepçelenen S.Y.’nin de kayın pederi olduğu ortaya çıktı.
Gözaltına alınan oğulları ve gelini 24 kişiyle beraber adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı. Ancak savcılığın itirazı üzerine iki oğlunun da aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında 17 Kasım’da tutuklama kararı verildi.

ARINÇ: BU iNSANLARI TANIYORUM iDDiALAR BOŞ
Başbakan eski yardımcısı Bülent Arınç cadı avına daha önce tepki göstermişti. Arınç, “Manisa’da yürütülen bir operasyon sebebiyle birkaç defa eleştiride bulundum. ‘Ben bu insanları tanıyorum, bu suçlamalar boş çıkar, yarın mahcup olursunuz, yapmayın’ dedim. Manisa’dan ayrıldım. İtiraz üzerine 7’sini tutuklamışlar. Adaletin sarayı var, adaletin kendisine ihtiyacımız var. Türkiye’de şu an en çok adalete ve hakkaniyete ihtiyaç var” demişti.
<< Önceki Haber Manisa'da zulüm 80 yaşındaki amcaya aile boyu çattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER