Alman istihbaratının Suriye rejimi ile işbirliği arayışında olduğu iddia edildi


Suriye'de 250 bin masum insanın ölümünden sorumlu olan Suriye rejimi ile Alman Federal Haber Alma Servisi'nin (BND) ajanlarının Şam'da bir araya geldikleri iddia edildi.

Bild gazetesinin haberine göre BND ajanları uzun zamandır Suriye Haber Alma Teşkilatı ile görüşmeler yürütüyor. Konuya ilişkin ilk işareti Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed geçtiğimiz hafta bir televizyon röportajında vermiş ve bazı Avrupalı istihbarat örgütlerinin kendileri ile temasa geçtiğini söylemişti.

Bild Gazetesi, BND'nin bir elemanını düzenli olarak Şam'da görevlendirmek istediğini ve bunun için de kapalı olan Alman Büyükelçiliği'ni kullanmak istediğini iddia etti. Suriye rejimi ile ülkede IŞİD'e karşı operasyonlara katılan uçakların düşmesi gibi durumlarda pilotların kurtarılması için irtibatların kurulduğu iddia ediliyor. İşbirliğinde IŞİD'e karşı mücadelenin de hedeflendiği iddia ediliyor.

2012 yılında Suriye rejimini protesto için büyükelçisini çeken Almanya hükümetinden konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.
CİHAN
<< Önceki Haber Alman istihbaratının Suriye rejimi ile işbirliği arayışında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER