Almanya'da göçmen çocuklarına yönelik START bursu sahiplerini buldu


Almanya'nın başkenti Berlin'de aralarında Türk gençlerinin de bulunduğu 20 öğrenci, START adlı burstan faydalanacak. Hertie Vakfı'na bağlı olarak faaliyet gösteren START Vakfı'nın bu uygulaması sayesinde öğrenciler, Abitur sınıfına kadar burs alacak.

Yaşları 13-19 arasında değişen gençler, burslarını toplumsal faaliyetleri ve okuldaki başarıları sayesinde almaya hak kazandılar. START bursları, göçmen kökenli olup, tüm gün eğitim veren okullar, ortaöğretim okulları ya da Gymnasiumlarda okuyan öğrencilere veriliyor.

Burs için gerçekleştirilen törende konuşan Berlin Eğitim, Gençlik ve Bilim Dairesi müşaviri Mark Rackles, "START bursunu alan öğrenciler birer örnek. Onlar entegrasyonun başarılı olabileceğini gösteriyorlar." dedi. Bu öğrencilerin burs sayesinde toplumsal faaliyetlerinde ve okuldaki öğrenme süreçlerinde çok yönlü bir yardımdan faydalanacaklarını kaydeden Rackles, "START bursundan sadece öğrenciler değil, okullar ve aileler de önemli ölçüde fayda sağlıyor." şeklinde konuştu.

START Vakfı Başkanı Robert Hasse ise çeşitliliğin damgasını vurduğu toplumda, birlik içinde yaşamak için herkesin köken, aile ve sosyal kökeninden bağımsız olarak toplumun aktif bir parçası olması gerektiğini söyledi. Hasse, öğrencilerin sınıf sözcüsü, ilk yardımcı, arkadaşlarına derslerinde yardım etme, tercüme faaliyetlerinde bulunma gibi sorumluluk bilinciyle gerçekleştirdiği faaliyetlerin kendilerini etkilediğini anlattı.

Burs kapsamında öğrenciler ayda 100 Euro, bir dizüstü bilgisayar ve printere sahip olmanın yanı sıra yoğun bir eğitim programına tabi tutulacaklar. Böylelikle öğrenciler iletişim, gönüllü çalışmalar, doğa, teknik ve siyaset hakkında seminerler görecek, kültür etkinliklerine katılacak, işletmelerde, kamu kurumlarında inceleme gezileri ve ferdi danışmanlık hizmetlerinden faydalanacak. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da göçmen çocuklarına yönelik START bursu sahiplerini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER