Almaya'da yeni yılın ilk saatlerinde terör tehdidi


Almanya yeni yıla terör saldırısı endişesiyle girdi. IŞİD mensubu teröristlerin yılbaşı gecesi Münih'in iki tren garında intihar saldırısı düzenleyecekleri istihbaratı güvenlik güçlerini alarma geçirdi. Münih merkez tren garı ve Pasing tren istasyonu gece yarısı boşaltıldı. Durumun ciddiyetinin devam ettiğini açıklayan polis, saldırı tehdidiyle ilgili 5 Irak uyrukluyu arıyor.

Yılbaşı akşamı 'dost bir istihbarat teşkilatı' tarafından Federal Kriminal Dairesi'ne ulaşan 'intihar saldırısı yapılacak' bilgisinin ardından Münih şehri ve çevresinde saldırıya karşı önlemler alındı. Münih Polisi terör tehlikesi endişesi ile yılbaşı gecesi şehirdeki iki tren garını boşalttı. Polis, yılbaşını buradaki meydanlarda kutlamak için toplanan 'büyük kalabalıklara saldırı olabilir' gerekçesi ile ikazlarla insanların dağılmalarını sağladı.

Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann tehditin IŞİD'den geldiğini açıkladı. Gece yarısı basın toplantısı düzenleyen Hermann, "Federal Kriminal Dairesi'nden (BKA) aldığımız bilgilere göre intihar saldırısı gece Münih ana tren garı ya da Pasing tren garında gerçekleştirilecekti." ifadelerini kullandı. Alman bakan, bir saldırı planlandığın dair ellerinde somut deliller olduğunun altını çizerek, "Saldırıyı yapacak beş kişi ile ilgili somut bilgiler var elimizde." dedi.

Hermann saldırıyı sadece bu beş kişinin mi yapacağı yoksa bunların sadece yardım eden kişiler mi olduğu konusunun netlik kazanmadığını söyledi. Söz konusu kişilerin Irak uyruklu oldukları ve Münih'te yaşadıkları ve ismen bilindikleri öğrenildi. Hermann alınan istihbaratın yılbaşı akşamı saat 19:40 sularında BKA üzerinden bir 'dost istihbarat teşkilatı' tarafından 'acil' kodu ile ellerine ulaştığını söyledi. Uzmanlar bu istihbarat teşkilatının Fransa olduğunu tahmin ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber Almaya'da yeni yılın ilk saatlerinde terör tehdidi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER