Alperen Ocakları, Türkmen bölgesine yapılan saldırıları protesto etti


Rusya İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yapan İstanbul Alperen Ocakları, Rus ve Suriye rejim güçlerinin Türkmen Dağı bölgesine yönelik saldırılarını protesto etti. Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, Türkmenlerin dünyanın gözü önünde zulme ve katliama maruz kaldığını söyledi.

İstanbul Alperen Ocakları'na üye bir grup, saat 00.00 sıralarında Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Rusya İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplandı. Alperenler, Rus ve Suriye rejim güçlerinin, Türkmenlerin yaşadığı Türkmen Dağı bölgesine yönelik saldırılarını protesto etti. Çevik Kuvvet ekipleri de eylem sırasında konsolosluk önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, yaptığı basın açıklamasında, Türkmenlerin tüm dünyanın gözü önünde Rusya, İran ve Esed güçleri tarafından katledildiğini söyledi. Fransa'da gerçekleşen terör saldırıları karşısında herkesin birlik olduğunu hatırlatan Mican, Türkmenlerin katledilmesi karşısında ise Müslümanların sessiz kaldığını savundu. Rusya ve İran'ın Suriye rejimine açık destek verdiğinin altını çizen Kürşat Mican, Türk hükümetinin Türkmenlere yönelik saldırılara kayıtsız kaldığını öne sürdü. Mican, Alperen Ocakları olarak bölgeye giderek Türkmenlere yardım etmek üzere 250 kişilim bir birlik oluşturdukları bilgisini verdi. Hükümete eleştirilerini sürdüren Mican, "Daha önceden Süleyman mabedini aldınız getirdiniz. Şimdi Türkmen Dağı'nı mı getireceksiniz Ankara'ya?" diye konuştu.

Eylem, Türkmen bölgesine yönelik saldırılarda hayatını kaybedenler için yapılan duaların ardından sona erdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Alperen Ocakları, Türkmen bölgesine yapılan saldırıları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER