'Alternatif Cumhuriyet Bayramı davası' başladı


29 Ekim 2012'de 1. Meclis önünde düzenlenen 'Alternatif Cumhuriyet Bayramı' kutlamalarında çıkan olaylar nedeniyle, haklarında toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefetten dava açılan Cumhuriyet Halk Partisi eski milletvekilleri Ali Özgündüz ve Adnan Keskin'in ilk duruşması yapıldı.

Ankara 14. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklar Ali Özgündüz ile Adnan Keskin katıldı. Müşteki polis memurları ise duruşmaya katılmadı.

Vatandaşlar ile Cumhuriyet'in ilan edildiği yerde bayramı kutlamak istediklerini belirten Ali Özgündüz, polislerin su ve gaz sıktıklarını, bu yüzden karışıklık yaşandığını söyledi. Atılı suçu kabul etmediğini belirten Özgündüz, beraatını istedi. Yazılı savunma veren Adnan Keskin de suçsuz olduğunu ifade ederek beraatını istedi.

Savunmaların ardından Ankara 14. Asliye Ceza Mahkemesi ara kararlarını açıkladı. Mahkeme, müşteki polislerin duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

29 Ekim 2012'de Ankara Ulus'taki 1. Meclis önünde alternatif bir Cumhuriyet Bayramı kutlaması düzenlenmek istenmişti. Vatandaşların ve CHP'li milletvekillerin 1. Meclis önünde toplanmasına izin vermeyen polis, müdahalede bulunmuştu. Çıkan arbede sonrası o dönemde CHP milletvekilleri olan Adnan Keskin ve Ali Özgündüz hakkında fezleke hazırlandı. Daha sonra Adnan Keskin ve Ali Özgündüz'ün milletvekili olmaması üzerine ikili hakkında toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefetten dava açıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Alternatif Cumhuriyet Bayramı davası' başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER