Ankara'daki terör saldırısında kullanılan araba il il dolanmış


Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıda kullanılan otomobilin İzmir'den kiralanmasıyla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Sahte ehliyetle kiralanan spor otomobilin, İstanbul'da plakasının değiştirilip satıldığı tespit edildi.

Ankara'da dün akşam 28 kişinin yaşamını yitirdiği ve 61 kişinin yaralandığı, askerî servis araçlarına yönelik bombalı saldırıda kullanılan spor otomobilin, yaklaşık iki ay önce İzmir'deki bir oto kiralama şirketinden, çalıntı ehliyetle kiralandığı ortaya çıktı. Belirlenen tarihte araba teslim edilmeyince şirket, polise çalıntı ihbarında bulundu. Araştırmalarda, kiralandıktan sonra İstanbul'a götürüldüğü ve sahte plaka takıldığı ortaya çıkan araba bulunamadı.

İstanbul'daki bir otomobil hırsızlığı çetesi tarafından, internetten Diyarbakır'da bir kişiye satıldığı ve bir süre sonra da şubat başında Ankara'ya götürüldüğü öğrenildi. Vakayla ilgili olarak İzmir, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Adana ve Tekirdağ'da gözaltına alınan dokuz kişi Ankara'ya götürüldü. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'daki terör saldırısında kullanılan araba il... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER