Ankara saldırısıyla ilgili 3 kişi daha gözaltında


Ankara'da meydana gelen bombalı saldırı sonrası yürütülen soruşturma kapsamında ikisi İstanbul'da biri Ankara'da olmak üzere 3 kişi daha gözaltına alındı. Ankara'da 17 Şubat Çarşamba günü meydana gelen terör saldırısı sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. İstanbul, İzmir ve Ankara olmak toplam 10 ilde operasyon yapılmış, 21 kişi Ankara Adliyesi'ne sevk edilmişti. Ankara Adliyesi'nde sevk edilen 21 kişiden 14'u tutuklanma talebi ile nöbetçi hakimliğe sevk edilirken 7 kişi ise savcılık sorgusunun adından serbest bırakılmıştı.

Nöbetçi hakimlik sorgusunun ardından 14 kişinin tamamı tutuklanmıştı 14 kişiden Kutbettin O., Metin A., Muharrem C., Hüseyin K., Hüseyin T., Metin O., Bahri D. ile Ahmet K., 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, nitelikli şekilde kasten öldürme (28), nitelikli şekilde kasten öldürmeye teşebbüs (81) ve tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma ve el değiştirme suçlarından tutuklanmıştı.

Yeni şüphelilerden Metin A. 'resmi belgede sahtecilik, kamu kurumu ve kuruluşları tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' suçlamaları ile tutuklanmıştı. Diğer şüpheliler Mustafa B., Turgut K., İsmail İ., Metin C., Hüseyin G. ve Murat K. ise 'silahlı terör örgütüne yardım etme, resmi belgede sahtecilik, kamu kurumu ve kuruluşları tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' suçlarından tutuklanmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Ankara saldırısıyla ilgili 3 kişi daha gözaltında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER