‘Anne, Yumurcak TV neden açılmıyor?'

Samanyolu Yayın Grubu'na bağlı kanalların karartılmasına tepki gösteren 2 çocuk annesi Yasemin Bektaş, kızının Yumurcak TV'yi izleyemeyince ağladığını söyledi.

‘Anne, Yumurcak TV neden açılmıyor?'

Beş torun sahibi Recep Aygün de, “Torunlarım, ‘Yumurcak neden açılmıyor?' diye sordu. Boynunu büktü. Ben de bu durumu anlatamadım.” ifadelerini kullandı.

Türksat yönetiminin, Ankara 6. İdare Mahkemesi'nin istediği savunmayı ve talep ettiği ek süreyi yok sayarak Samanyolu Yayın Grubu bünyesindeki 13 kanalı karartmasına, kanalları izleyen vatandaşlar tepki gösterdi. Özellikle anneler, çocuklarına Yumurcak TV'nin neden karardığını anlatamadıklarını söyledi, miniklerin ‘Anne, neden Yumurcak TV açılmıyor?' sorularını cevaplayamadıklarını dile getirdi.

2 çocuk annesi Yasemin Bektaş, “2 yaşındaki kızım Ayşe, Yumurcak TV'yi açmamı istedi. Ben de açtım ama simsiyah bir ekran çıktı. Kızım Yumurcak TV'deki filmleri izleyemeyince ağladı. Bu sansüre, ailecek aşırı tepki gösterdik.” dedi. 3 çocuk annesi ev hanımı Güler Cengiz de Samanyolu Televizyonu'nun dizilerinin müdavimi olduğunu, televizyonun karartılmasına çok üzüldüğünü belirtti.

58 yaşındaki Recep Aygün en çok da en küçüğü 1,5, en büyüğü 7 yaşındaki 5 torununa bu durumu anlatamadığını kaydetti. Torunlarının Yumurcak TV'nin müdavimi olduğunu belirten Aygün, “Diğer çizgi film kanallarının, çocukların gelişimine olumlu katkısı yok. Ancak Yumurcak TV öyle değildi. Torunlarım kanalı açtığında siyah bir ekran geldi. ‘Yumurcak neden açılmıyor?' diye sordu. Boynunu büktü. Ben de bu durumu anlatamadım.” dedi. Özel sektörde çalışan 3 çocuk babası 39 yaşındaki Mikail Çil de sansüre tepki gösterdi. Çil, “Çocuklarım kaç kez bana ‘Baba, Yumurcak TV neden kapandı?' diye sordu.” ifadelerini kullandı.

Televizyonu tamamen kapattık
Lise öğrencisi İbrahim Koç da Samanyolu Televizyonu dizilerinden Çınarın Gölgesinde ve Ekip 1 dizilerini izlediğini söyledi. Koç, “Bir sürü kişi işsiz kaldı. Biz de ailecek televizyonu kapattık. Artık hiçbir kanalı açmıyoruz.” diye anlattı. 4 çocuk annesi 8 torun sahibi, 70 yaşındaki Ruhi Naz Aydın da “Küçük Gelin'i izliyordum. Hepimiz bu ülkenin evladıyız. Neden böyle yapıyorlar? Samanyolu'ndan ne istediler?” diye konuştu.

<< Önceki Haber ‘Anne, Yumurcak TV neden açılmıyor?' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER