Antalya milletvekilleri mazbatalarını aldı


Milletvekili genel seçimlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Antalya halkını temsil etme hakkı elde eden vekillere mazbataları törenle teslim edildi.

Antalya Adalet Saray'ında bulunan konferans salonunda düzenlenen törende vekilliğe hak kazananlara imza karşılığında mazbataları verildi. Milletvekillerine mazbatalarını seçimlerde görev alan İl Seçim Kurulu üyesi yargı mensupları sundu. Antalya'yı CHP'den Niyazi Nefi Kara, Deniz Baykal, Çetin Osman Budak, Mustafa Akaydın ve Devrim Kök temsil etme hakkı kazandı. AK Parti'nden ise Lütfi Elvan, Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Gökcen Özdoğan Enç ve Sena Nur Çelik Meclis'e gitmeye hak kazanan isimler oldu. MHP ise Antalya'yı Mehmet Günal, Ahmet Selim Yurdakul ve Tarkan Akıllı ile temsil edecek. Saruhan Uluç ise HDP sıralarında Antalya Milletvekiliği yapacak.

Mazbata töreni öncesinde seçilen tüm adaylar ve destekçileri salondaki yerlerini aldı. Ancak, AK Parti'den vekil seçilen adaylar program bittikten sonra salona giriş yaptı. Durum böyle olunca yargı mensupları uzun süre AK Partili vekillerin gelmesini bekledi. CHP'li Deniz Baykal ve MHP'li Mehmet Günal şehir dışında olmaları nedeniyle törene katılamadı. Baykal'ın mazbatasını CHP İl Başkanı Semih Esen alırken, Günal'ın ise programdan önce mazbatasını teslim adlığı öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Antalya milletvekilleri mazbatalarını aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER