Aşut: MTSO'nun çalışması ile gübrede KDV yüzde 1'e düştü


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, tarım sektörünün özlemi olan gübrede uygulanan yüzde 18 KDV oranının girişimleri ile yüzde 1'e düşürüldüğü belirtti.

Aşut, yaptığı açıklamada, 3 yıldır yürütülen lobi faaliyetlerinin sonuç vermiş olmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Yapılan çalışmanın yalnızca Mersin'i değil, Türk tarımını ilgilendirdiğini anlatan Aşut, "Meslek komitelerimiz odamızın mutfağını oluşturuyor. Komitelerimizin çalışmaları bizlere yön veriyor. Bu bağlamda 5 No'lu Tarımsal Destek Faaliyetleri Meslek Komitemizin çalışması da örnek niteliğindedir. Komitemizin çalışması bizlere rehber oldu. Bizim girişimlerimiz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı nezdinde yürütülen çalışmalar sonuç verdi." dedi.

5 No'lu Meslek Komitesi Meclis Üyesi ve MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Enis Hekimoğlu ise Türk tarım sektörü için önemli bir girdi kalemi olan gübrede yaşanan gelişmenin rekabetçi yapıya olumlu katkı sağlayacağını kaydetti. 2008'den bu yana Türkiye'de hiçbir sivil toplum örgütünün, Türk tarımını etkileyecek bu denli önemli bir konu için bu kadar uğraşmadığına dikkat çeken Hekimoğlu şöyle devam etti: "Komitemiz bu konunun takipçisi oldu. Komitemizin çalışmaları, MTSO Yönetim Kurulumuz ve TOBB aracılığıyla yürütülen çalışmalar, bakanlıklar nezdinde sürdürülen takip ve lobi çalışmaları sonuç verdi." CİHAN
<< Önceki Haber Aşut: MTSO'nun çalışması ile gübrede KDV yüzde 1'e... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER