Asya'nın Kalbi-İstanbul Süreci Konferansı'ndan teröre karşı ortak hareket mesajı


Pakistan'ın başkenti İslamabad'da düzenlenen "Asya'nın Kalbi-İstanbul Süreci Bakanlar Konferansı"nda, teröre karşı ortak hareket edileceği mesajı verildi.

Başkent İslamabad'da bu yıl beşincisi düzenlenen "Asya'nın Kalbi-İstanbul Süreci Bakanlar Konferansı"na 14 ülkeden lider ve bakanlar katıldı. Konferans sonrası Pakistan Dışişleri Bakanı Sertaj Aziz ve Afgan mevkidaşı Selahaddin Rabbani ortak basın toplantısı düzenledi. Aziz, Afganistan'ın istikrara kavuşturulması için çok verimli bir toplantının gerçekleştirildiğini belirtirken, "terörün ve aşırıcılığın" bölgesel barışa, güvenliğe, istikrara ve ekonomik büyümeye karşı tehdit oluşturduğu konusunda görüş birliğine vardıklarını açıkladı.

Toplantıda Rabbani ise ulusların diğer ülkelerin egemenliğine, toprak bütünlüğüne içişlerine müdahele etmeme gibi ilkelere saygılı olma konusunda hemfikir olduklarını söyledi. Rabbani ayrıca, aşırıcılığın Afganistan'ın ve bölgenin baş düşmanı olduğunu, bu konuda ortak çabaların gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Bütün ülkelerin terörü çözmek için birlikte hareket edeceği mesajı verildiği toplantıya, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı. Konferans öncesi Başbakan Navaz Şerif, Çavuşoğlu'nu makamında kabul etti.

Afganistan'ın durumunun görüşüldüğü konferans, Türkiye'nin girişimiyle 2011 yılında başlamıştı. Bu yıl beşincisi düzenlenen konferansa Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai'nin yanı sıra Hindistan Dışişleri Bakanı Suşma Svaraj da katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Asya'nın Kalbi-İstanbul Süreci Konferansı'ndan teröre... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER