Atambayev'den yabancı büyükelçilere: Görev başında uyumayın!


Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, 9 ülkenin yeni atanan Bişkek büyükelçilerin güven mektuplarını kabul etti.

Türkmenistan, Polonya, Avustralya, İsveç, Pakistan, Cezayir, İsrail, Filipinler ve Macaristan'ın Bişkek büyükelçileri, Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'e güven mektuplarını sundu. İki ülke ilişkilerini geliştirmede büyükelçilere büyük görevler düştüğüne söyleyen Kırgız Cumhurbaşkanı Atambayev, diplomatlara görev başında uyumama çağrısında bulundu.

Atambayev, "Bize Avrupa'daki bir ülkenin yeni büyükelçisi atanmıştı. O büyükelçi bir yıl içinde iki ülke ilişkilerini önemli derecede iyi noktaya getirdi. Sonra ben de o ülkeye gittim. Burada büyükelçilere büyük görevler düşüyor. Ancak bunun yerine görev başında uyumayı tercih edenler olursa, ona bir şey diyemeyiz. Eğer ilişkileri geliştirme konusunda çaba gösterirseniz, biz de her türlü desteği veririz." diye konuştu.

Bütün ülkelerle birlikte çalışmaya hazır olduklarını belirten Atambeyev, "Önceliğimiz kendi ülkemizin çıkarıdır." dedi. Kırgızistan'ın geçmişte zor günler yaşadığına değinen Kırgız Cumhurbaşkanı, "Biz Arap Baharı'nı iki defa yaşadık. Ancak o günler geride kaldı." diyerek Kırgızistan'ın yakın geçmişini hatırlattı. CİHAN
<< Önceki Haber Atambayev'den yabancı büyükelçilere: Görev başında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER