Atatürkçü Düşünce Derneği'nden Cumhuriyet'e destek


Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına tepki gösterdi. Dernek yetkilileri, "Bu zulmü yapanlar, darbecilere, cuntacılara bile rahmet okutmaya kararlı görünmektedir." dedi.

ADD yönetim kurulu üyeleri, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasına tepki göstermek ve çalışanlara destek olmak amacıyla Şişli'de bulunan Cumhuriyet gazetesi binasına geldi. Gazete yöneticileriyle bir araya gelerek kısa bir toplantı yapan ADD üyeleri, bina önünde açıklamalarda bulundu.

Dernek adına açıklama yapan İlhan Gülek, evrensel basın özgürlüğü kurallarına uymadan basına ve gazetecilere yapılan baskılara yönelik eleştirilerde bulunarak, bunun baş sorumlusunun AK Parti hükümeti olduğunu dile getirdi. Türkiye'de bütün kesimlere yönelik bir zulmün olduğunu ifade eden Gülek, "Bu zulmü yapanlar, darbecilere, cuntacılara bile rahmet okutmaya kararlı görünmektedir. Halkımız böylesine zulme ve hukuksuzluğa isyan ettiğinde şöyle der: Zulmün artsın. Zulmün artsın Anadolu'da zalimler için kullanılan bir laftır. Bilenler bilir, zulmün artsın lafı şöyle devam eder; 'Tez zeval bulasın' " şeklinde konuştu.

Zulmün öfkeden, kinden, korkudan kaynaklandığının altına çizen Gülek sözlerine şöyle devam etti: "Ancak, bu zulüm arttıkça uyanacak şimdiye kadar uyuyanlar, ayılacak bana ne diyenler, kusacak öfkesini habire yutkunanlar ve sona erecek, zeval bulacak bu hukuksuz düzen. Biliyoruz ki gün gelecek, devran dönecek ve zalimler bu halka hesap verecek. Ve kaçacak delik arayacaklar, tıpkı daha öncekiler gibi."
CİHAN
<< Önceki Haber Atatürkçü Düşünce Derneği'nden Cumhuriyet'e destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER